Hírek : iskolavezetés információi

kategóriákat mutat
1 ] [ 10 ] .. [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] Új hír írása

iskolavezetés információi Fontos változás a középfokú felételi eljárásban!!! 2015.01.15.

Tisztelt Szülők!

 

Az Oktatási Hivataltól 2015. január 14-én délután érkezett tájékoztató alapján felhívom a mostani felvételi eljárásban résztvevő ötödikes gyermekek szüleinek figyelmét arra, hogy a jogszabály megváltozása miatt a most ötödikes tanulók felvételére évfolyamismétléssel a következő tanévre már nincs mód. 

 

A kapott tájékoztató szövege a következő:

„Ezúton tájékoztatom, hogy 2014. évi CV. törvény több ponton módosította a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvényt, így annak 57. § (1) bekezdését is. Az 57.§ (1) bekezdésének a módosítása 2015. január 1-ével hatályba is lépett. Mindezek alapján a jogszabályok nem teremtik meg annak a lehetőségét, hogy a középfokú felvételi eljárással összefüggésben a tanuló az ötödik, a hatodik, vagy a nyolcadik évfolyamot - annak sikeres teljesítése esetén - szülői kérésre megismételje. Ennek következtében - a korábbiaktól eltérően - a középfokú felvételi eljárásban nem vehet részt az olyan általános iskolás tanuló, aki az adott évfolyam elvégzése után, ugyanazon vagy alacsonyabb gimnáziumi évfolyamon (például ötödikes általános iskolás nyolc évfolyamos vagy hetedikesek hat évfolyamos gimnáziumban) kívánna továbbtanulni. „

Mivel a jelentkezési lapokról nem derül ki egyértelműen, hogy kik az érintettek, ezért erről csak így tudom Önöket értesíteni.

Megértésüket köszönöm, Békefi Gábor igazgató


 
iskolavezetés információi Pályaorientáció 2015.01.12.

2015. január 19-én az érdeklődő 11. és 12. évfolyamos diákoknak Guzmics Fanni, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója mutatja be az egyetemen folyó képzéseket.


 
iskolavezetés információi Pályaorientáció 2015.01.12.

2015. január 12-én az érdeklődő 11. és 12. évfolyamos diákoknak Dr. Dudás Annamária okl. építőmérnök mutatja be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karának egyetemi képzését.


 
iskolavezetés információi Alapítványi bál 2015.01.12.

Tisztelt Szülők!

 

Az Iskolaszék szülői oldalának kezdeményezésére a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban 2015. január 30-án (pénteken) 18 órától ismét szülői bált tartunk.

Az elmúlt évek báljai nemcsak azért voltak sikeresek, mert kellemes estéket tölthettünk el együtt, hanem azért is, mert a befolyt támogatásokból az alapítvány forrásait jelentősen tudtuk gyarapítani.

A korábbi hagyományokat és célkitűzéseket továbbra is szeretnénk megtartani. Az est a diákok által adott műsorral kezdődik, ezt a szülők és tanárok számára is kötetlen beszélgetést biztosító bál követi.

A rendezvényre háromféle jegy vásárolható: támogatói jegy, a műsorra szóló jegy, a műsorra és a szülői bálra szóló jegy. A jegyek a titkárságon megvásárolhatók.

A szervezők szívesen fogadnak egyéb felajánlásokat is (pl. tombolatárgyakat).

 

Békefi Gábor igazgató

 


 
1 ] [ 10 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] Új hír írása