Hírek : iskolavezetés információi

kategóriákat mutat
1 ] [ 10 ] .. [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] Új hír írása

iskolavezetés információi Ideiglenes felvételi jegyzék 2016.03.07.

Tisztelt Szülők!

 

A leendő ötödikes diákok ideiglenes felvételi jegyzéke itt olvasható!

 

Békefi Gábor

igazgató


 
iskolavezetés információi Kisfelvételi vizsga - ideiglenes felvételi eredmények kihirdetése 2016.02.26.

A szóbeli vizsgákat követően az ideiglenes felvételi jegyzéket - a tanulók oktatási azonosító számával vagy a megadott jeligével - 2016. március 8-án a gimnázium honlapján tesszük közzé és a gimnázium épületében is kifüggesztjük.

Békefi Gábor igazgató


 
iskolavezetés információi Vendégünk volt Szabolcs Attila országyűlési képviselő úr 2016.02.24.

2016. február 24-én vendégünk volt Szabolcs Attila országgyűlési képviselő úr, aki a 12 évfolyam diákjainak tartott előadást az önkormányzatoknak és a parlamentnek a működéséről, valamint a hazai választási rendszerről.

 


 
iskolavezetés információi Vakság (osztályterem-színházi előadás) 2016.02.24.

Egy rendhagyó irodalomóra keretében 2016. február 16-án, kedden iskolánkban láthatták a 11. évfolyam és a 9.a osztály diákjai Sárosdi Lilla káprázatos alakításában a Vakság című előadást.

A gyengénlátó és látássérült emberek világát megjelenítő produkció a Nézőművészeti Kft. és a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház előadása, melyet Scherer Péter rendezett alkotótársaival, Sárosdi Lillával és Gyulay Eszterrel. Az előadást egy kötetlen beszélgetés követte, melyen az alkotók mellett egy látássérült fiatalember mindennapjaiba is bepillantást nyerhettünk.


 
iskolavezetés információi Tájékoztatás 2016.02.23.

Kedves Szülők!

 

A Kempelen Farkas Gimnázium nevelőtestülete is fontosnak tartja a köznevelés megújítását. Ennek kifejezéseként mi is csatlakoztunk a Herman Ottó Gimnázium segélykiáltásához.

 

Sokuk megkeresésére tájékoztatom Önöket, hogy 2016. február 29-én, hétfőn rendes tanítás lesz az iskolában. A tanulói hiányzásokra ugyanazok a szabályok vonatkoznak ezen a napon is, mint máskor (a szülő előre kikérheti gyermekét, illetve utólag igazolhatja gyermeke távolmaradását).

 

Békefi Gábor igazgató


 
iskolavezetés információi Az egyházak képviselőinek tájékoztatója 2016.02.22.

Tájékoztatom az érdeklődő szülőket, hogy iskolánkban a következő tanév hit- és erkölcstan oktatásával kapcsolatos tájékoztatót az egyházak képviselői 2016. március 16-án 18 órától tartják.

 

Békefi Gábor igazgató


 
iskolavezetés információi Az iskolai alapítvány támogatása 2016.02.05.

Tisztelt Szülők!

 

Az elkövetkező időszakban is szeretnénk az iskolai alapítvány segítségével a diákok idegen nyelvi és informatikai képzését és az iskolai szabadidős rendezvényeket (5labdafesztivál, Kempelen-nap stb.) támogatni, a könyvtár fejlesztését segíteni, emellett a kiemelkedően teljesítő diákok munkáját Kempelen-díjjal jutalmazni.

Kérjük ezért, hogy amennyiben módjukban áll, személyesen vagy cégeiken keresztül 1%-os befizetéseikkel támogassák a Budafoki Nyolc Évfolyamos Oktatásért Alapítványt.

A kedvezményezett adószáma: 18230941-1-43

 

Budapest, 2016. február 5.

 

 

Köszönettel:

Békefi Gábor

   igazgató


 
iskolavezetés információi Kisfelvételi jelentkezés 2016.02.01.

Tisztelt Szülők!

 

 

Ismételten felhívom a figyelmüket arra, hogy a felvételi eljárás során 2016. február 12-éig a szülőknek kell a győri Felvételi Központba a „Tanulói adatlap” nyomtatványt megküldeniük, emellett iskolánkba egy újabb „Jelentkezési lapot” is be kell adniuk. A szükséges adatlapcsomag innen letölthető.

 

Kérjük, hogy az iskolába a 3. év végi bizonyítvány és a 4. félévi értesítő másolatát is hozzák be a Jelentkezési lappal együtt. A telephely kódja 001. Az angol tanulmányi terület kódja 001, a német tanulmányi terület kódja 002.

 

 

A szóbeli meghallgatásra 2016. február 26-án és 27-én kerül sor (a pótló vizsga időpontja március 3.). A pontos beosztásról külön értesítést küldünk.

Kérjük, hogy a szóbeli meghallgatásra gyermekük készítsen egy, az ismerkedést megkönnyítő kézzel írt rövid bemutatkozó levelet. A levél témája lehet a család, az iskola, a kedvenc szabadidős elfoglaltság.

Kérjük, hogy a levél mellett hozzák magukkal az alábbiakat:

-         tájékoztató füzetet (ellenőrző könyvet),

-         a gyermek kedvenc tantárgyának a füzetét,

-   tollat.

A felvételi során igyekszünk oldott légkört kialakítani. A felvételi beszélgetésen elsősorban nem tárgyi tudást, hanem olyan készségeket, képességeket mérünk, amelyek később az eredményes tanuláshoz nélkülözhetetlenek lesznek (például: hangos, értő olvasás, figyelemkoncentráció, logikus gondolkodás).

 

Budapest, 2016. február 1.

Békefi Gábor

igazgató


 
iskolavezetés információi alapítványi bál 2016.02.01.

Tisztelt Szülők!

 

Köszönjük mindazok támogatását, akik idén is támogatói jeggyel vagy személyes részvétellel segíteni tudták az iskolai alapítvány által rendezett szülői bált. Nagy örömünkre idén is nagyon sokan tudtak Önök közül eljönni a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban bemutatott műsorra, alapítványi bálra. Reméljük, hogy a szervező tanárok és a fellépő diákok munkájának köszönhetően mindannyian jól érezték magukat ezen a szép estén.

Külön köszönjük a szülőkből alakult lelkes szervezőbizottságnak az előkészületekben és a rendezvény lebonyolításában nyújtott segítséget. Köszönjük az adományozók felajánlásait is, akik finom italokkal, süteményekkel és tombolával járultak hozzá a műsort követő bál kellemes hangulatához.

A program teljes bevétele az iskolai alapítvány forrásait növeli, ami a pályázati rendszer segítségével a diákok támogatásának lehetőségeit bővíti.

 

Budapest, 2016. február 1.

 

Békefi Gábor

  igazgató


 
iskolavezetés információi Szülői értekezletek 2016.01.28.

Tisztelt Szülők!

 

2016. február 1-jén, hétfőn 18 órakor kezdődnek az 5.-11. évfolyamos osztályok szülői értekezletei.

 

A 12.a és 12.b osztály szülői értekezlete másnap, kedden 18 órakor egy összevont megbeszéléssel kezdődik az ebédlőben. Ezután a szülői értekezletek az osztálytermekben folytatódnak.

 

Békefi Gábor igazgató


 
1 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] Új hír írása