Hírek :

kategóriákat mutat
1 ] [ 10 ] .. [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] Új hír írása

egyéb Karácsonyi fotópályázat 2015.12.04.

Kedves Diákok!

KARÁCSONYI HANGULAT címmel fotópályázatot hirdetünk az iskolánkban.

 

Szeretettel várjuk saját készítésű fotóitokat, melyeket az adventi időszakkal, a karácsonyi készülődéssel vagy bármilyen karácsonyi motívummal kapcsolatban örökítetek meg!

 

A legjobb képek bekerülnek a KFG karácsonyi naptárába, az első három helyezett pedig további jutalomban részesül.

 

Beküldési határidő: December 15.

 

Ha kérdésed van, vagy már hoznád is a képeket, keresd Olejnik Árpád tanár urat!


 
egyéb V. Országos Fotó - Film Verseny döntője 2015.11.25.

Gratulálunk Tóth Balázsnak, aki az V. Országos Fotó - Film Verseny döntőjében első helyezett lett.


 
egyéb Mesehajtogató 2015.11.09.

Örömmel tudatjuk, hogy Tarr Csilla Tünde és Igaz Laura (5.a.) Kalas Zsuzsa írónő felkérésére, az Író Cimborák blogon olvasható "Mesehajtogató" című mese illusztrációjában vettek részt. Alkotásaik és a folytatásos mese az alábbi linken látható, olvasható: http://irocimborak.blogspot.hu/ Gratulálunk Nekik!


 
egyéb Magyar Templeton Program 2015.10.05.

2015. szeptember 12-én, a MOM Kulturális Központban mutatkozott be a Magyar Templeton Program a hazai tehetséggondozó szakma képviselőinek. A Csermely Péter akadémikus kezdeményezése alapján elindított program a MATEHETSZ gondozásában valósul meg. A Magyar Templeton Program egy olyan egyedülálló kísérleti projekt, amelynek fő célja a magyar kivételes kognitív tehetségek fejlesztése és támogatása a 10-29 éves korosztályban.

A tehetséggondozó program beválogatásába 2015. szeptember 15. és október 20. között jelentkezhetnek az érdeklődő fiatalok az alábbiak szerint.

10-19 éves fiatalok számára a www.templetonprogram.hu oldalon egy, 4 különböző típusú feladatsorból álló teszt jelenti a beválogatás első szakaszát. A fiatalok a tesztet rövid regisztráció után érik el. A tesztek között megtalálható adaptív IQ teszt, adaptív szókincs teszt, munkamemória teszt, valamint egy problémamegoldást vizsgáló érdekes feladatsor. A tesztek kitöltése összesen kb. 60-90 percet vesz igénybe, a különböző típusú teszteket azonban nem kötelező egyszerre elvégezni. Az optimális eredmény elérése érdekében fontos a nyugodt, zavartalan körülmények megteremtése és a folyamatos internetkapcsolat biztosítása.

További Információk találhatók a tehetség.hu ilettve a Magyar Templeton Program honlapján.


 
egyéb Skóciai tanulmányi kirándulás 2015.09.30.

Október 6-án 18 órakor szülői tájékoztatót tartunk a májusi skóciai tanulmányi kirándulás iránt érdeklődőknek az ebédlőben.


 
egyéb Mobiltechnológiával támogatott tanítás és tanulás 2015.09.29.

A tavalyi tanév folyamán iskolánk részt vett az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. projektjében, mely során a mobiltelefonok oktatásban való felhasználásához kötődő tanórák keretében a diákok is megismerkedhettek új lehetőségekkel. Nyár végén megjelent a projektről készült kiadvány, amely letölthető innen. Hasznos segítséget nyújthat a diákok és a tanárok számára egyaránt.


 
egyéb Családi nap 2015.09.28.

Az ötödik évfolyam családi napot tartott szeptember 24-én. A vidám csapatjátékokban közösen vettek részt szülők, diákok. A program a Partnerség és hálózatosodás pályázat keretében megvalósított közösségi térben valósult meg.


 
egyéb Gólyatábor 2015.09.28.

 

 Az ötödik évfolyamosok 2015. szeptember 18-án és 19-én Csobánkán voltak gólyatáborban. Az ismerkedést segítő közös programokat nemcsak a kísérő tanárok és az iskolapszichológus - Tolnai Judit, Berei Zoltán, Schwarckopf Ágnes, Bakosné Novák Andrea és Nagy Viktória - segítette, hanem felsőbb évfolyamos diákok is.


 
egyéb Hétágra szóló természettudomány 2015.07.23.

 

A Tehetséges Kobakokért Alapítvány sikeresen pályázott iskolánkkal közösen a Hétágra szóló természettudományi programba. Így a tanév igazán színesen zárult 15 kiváló versenyeredményekkel rendelkező tanulónk számára a hetedik, nyolcadik évfolyamról, akik  részt vehettek fénytani kísérlet-sorozaton, robot programozáson, kémia show-n, földalatti földrajzórán. Megcsodálhatták, hogyan forog a bűvös kocka egy profi kezében, valamint jártak a Planetáriumban és a Tropicariumban, ahol a medencék „mögé” is bekukkanthattak. A kiválasztott diákok rátermettségüket a programzáró projektbemutatón ismét bebizonyították.

 

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a kiváló szervezésért és a gyerekekkel eltöltött időért Hervay Krisztinának és Hervay Tibornak az alapítvány részéről, a kísérő tanároknak, Nagy Emesének és Gajdosné Szabó Mártának, valamint a kapcsolattartásért Simonné Tatár Zitának.

A programról készült fényképek a Képtárban az egyebek között megtekinthetők.


 
egyéb Kosárlabda Nemzeti Junior Bajnokság 2015.04.21.

Mócsán Bálint (11. A) a hét  végén csapatával (MAFC) országos bajnoki címet szerzett, valamint az All Sar csapat tagja és a torna MVP játékosa lett.

 

http://www.utanpotlassport.hu/2015/04/21/azt-a-negyvennyolcat/

http://kosarsport.hu/hirek/46225/mafc_-_vasas_akademia_84-76


 
1 ] [ 10 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] Új hír írása