Hírek : táborok

kategóriákat mutat
1 ] [ 2 ] [ 3 ] Új hír írása

táborok Nyári kerékpáros tábor 2004.02.09.
A Kempelen Farkas Gimnázium önellátó kerékpáros vándortáborai 2003 nyaránBükk-Aggtelek 2003. július 6-16. (11 fő)

Negyedszer jártuk be ezt az útvonalat. A táborozók (mind 8.A-sok) többsége már két táborban részt vett korábban, valaki csak egyben járt, de újoncot is vittünk magunkkal. 11 fős csapatunkat Lóczi János volt diákunk segítette az útvonalon, akinek ez már a 10. tábora volt. Először a Bükk-hegységet jártuk be Füzesabonyból kiindulva, majd Aggtelek környékén töltöttünk pár napot. Végül a Bükk érintésével Miskolcig tekertünk. Sok-sok barlangban jártunk: három ősember-barlangot, négy kiépített barlangot láttunk. Ez a csoport nagyon fegyelmezetten, talpraesetten, ügyesen, segítőkészen táborozta végig a 11 napot. Velük jövőre (a legnagyobb csoporttal együtt) a Zemplénbe és a Cserehátba tervezzük utunkat.

Kiemelkedőt teljesítményt nyújtott: Frígy Ádám, Sziklai László, Bagyinszki Bence


Mecsek 2003. július 20-29. (14 fő)

A Mecsekbe immár tizedszer szerveztünk kerékpáros tábort. A 7. osztályos táborozók fele újonc volt, fele egy tábort már végigtekert. Segítőnk nagyon tapasztalt öregdiák (Majzik Gergő) és egy 10. osztályos tanuló (Balla Viktória) volt. Cecéig a lelkes és önzetlen szülők szállítottak le minket gépkocsikkal, de onnan a Mecsek bejárása után hazatekertünk Budapestig. Pécsen is jártunk - igaz, oda gyalog illetve busszal mentünk. A viszonylag nagy létszám és a vegyes összetétel miatt, nem minden problémát tudtunk zökkenőmentesen megoldani, nem láttunk minden tervezett érdekességet, de végül is sikeresnek mondható ez a tábor is. A tapasztalatok levonásával készítjük elő a jövő évi bükki tábort, ahova többségükkel megyünk.

Kiemelkedőt teljesítményt nyújtott: Dvorák Márton


Nyugat-Magyarország 2003. augusztus 6-16. (9 fő)

Ezt az útvonalat részben régebbi táborok útvonalaiból raktuk össze, részben új utakon jártunk. Megkerültük a Fertő-tavat, feltekertünk az osztrák oldalon az Írott-kőre, majd az Őrség bejárása után Szlovéniába is átugrottunk. A közel 800 km-es útvonalon szebbnél szebb tájakon tekertünk. Részben régi 10-es táborozók, részben újonc 6-os gyerekek alkották kis csapatunkat. A nagyobbak nagyon derekasan helytálltak, velük (az idei bükki csoport tagjaival együtt) Északkelet-Magyarországra megyünk jövő nyáron.

Kiemelkedőt teljesítményt nyújtott: Bak Manuéla, Karkó Bálint


Mura-Mészáros Csaba
táborvezető

 
1 ] [ 2 ] [ 3 ] Új hír írása