Hírek : táborok

kategóriákat mutat
1 ] [ 2 ] [ 3 ] Új hír írása

táborok Bakancsos tábor 2008.06.05.

 
táborok Kelet-dunántúli kerékpáros vándortáborok 2007.08.26.
Az idei nyáron két kerékpáros vándortábort szerveztünk a Kelet-Dunántúlon. Összesen 14 tanuló teljesítette 11 nap alatt a közel 550 km-es útvonalat: Budapest - Érd - Sóskút - Biatorbágy - Páty - Zsámbék - Bicske - Alcsútdoboz - Csákvár - Gánt - Mór - Bakonynána - Veszprém - Balatonalmádi - Tihany - Papkeszi - Székesfehérvár - Velencei-tó - Érd - Budapest. Mindvégig nagyon fegyelmezettek, ügyesek, talpraesettek voltak a gyerekek. Számos történelmi és természeti értéket kerestünk fel. A júliusi táborban segítőként vett részt végig Dénes Andrea és Bagyinszki Bence, az első napokban pedig Dvorák Márton. Többször is meglátogatott minket és tekert velünk Majzikné Lichtenberger Krisztina és Majzik Gergő, akik néhányszor vacsorával is megleptek minket. A csomagok leszállítását Dénes Andrea anyukájának köszönjük. Az augusztusi táborban Pósch Dániel segítette a munkámat, Kiss Richárd szülei pedig a csomagok leszállítását biztosították. Köszönet mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a két tábor sikerességéhez. (Mura-Mészáros Csaba)
 
táborok Sítábor a 2005/06-os tanévben 2005.09.22.
Az iskolai sítábort 2006.február 26-ától március 3-áig szervezzük. A részletekről a szervező tanárnál, Varga Lóránt tanár úrnál lehet érdeklődni.
 
táborok Kerékpáros "levezető túra" Esztergomban 2005.09.12.
Szeptember 10-11-én immár 7. alkalommal szerveztünk kora őszi "levezető túrát" a nyári kerékpáros vándortáborok és az érdeklődők számára. A korábbi években kétszer pilisi sátorozással, háromszor pedig éjszakai dobogókői túrával búcsúztattuk a szünidőt. Tavaly próbáltuk ki az Esztergomba vezető utat, s az ottani szállást. Mivel ez a kirándulás nagyon megtetszett, ezért idén is ide tekertünk a Pilisen át. Pomáz érintésével a Kétbükkfa-nyeregig kerekeztünk egy igen hosszan és időnként meredeken emelkedő úton, de onnan már Esztergomig csak gurulnunk kellett. A kempingben felállítottuk a sátrakat, majd bazilikához kapaszkodtunk fel. Kis nézelődés után vacsorázni mentünk, majd a kempingben beszélgettünk hosszan a korábban elkészített babapiskótás édesség mellett. Reggel összepakoltunk, egy közeli bolt előtt megreggeliztünk, majd szikrázó napsütésben indultunk haza - újra a hegyeken át. A Kétbükkfa-nyeregben ebédeltünk még dél előtt, Pomázon krémest ettünk kicsivel később, s végül délután igen fáradtan értünk haza Budafokra. (Mura-Mészáros Csaba)
 
táborok Kerékpáros vándortábor Nyugat-Magyaroszágon 2005.06.29.
A hét tanulóval 11 nap alatt jártuk be a közel 660 km-es útvonalat, amelynek során megkerültük a Fertő-tavat, feltekertünk a 882 méter magagas Írott-kőre az osztrák oldalról, bebarangoltuk az Őrséget, s még egy fél napra Szlovéniába is átugrottunk körülnézni. (Celldömölk - Kapuvár - Fertő-tó - Balf - Kőszeg - Írott-kő - Körmend - Vadása-tó - Velemér - Szentgotthárd - Csesztreg - Letenye - Nagykanizsa) A nagy hőség, a két nagy elázás és a 8 defekt ellenére nagyon jó hangulatú önállátó táborunk volt. Sok szép tájat, templomot, várat, folyót, falvat láttunk utunk során. A gyerekek nagyon fegyelmezettek és talpraesettek voltak - hisz többségüknek már ez volt a 4. ilyen jellegű tábora! - az egész tábor alatt. (Mura-Mészáros Csaba)
 
táborok Ébredj a Mátrával! Gyalog- és teljesítménytúra 2005.04.13.
Április 9-én és 10-én került először megrendezésre ez a program a Mátrában. A gyalogtúra 20 km-es volt, a teljesítménytúra 30 km-es. A 10.a és 10. b osztályból a programon nyolc diák vett részt Vaskor Gabriella tanárnő kíséretében.
 
táborok 2004 Őszi tábor beszámoló 2004.11.22.
A 2004 november 2-5. időpontban megtartott vértesi tábor képes beszámolója itt megtekinthető
 
táborok Ausztriai nyelvi tábor 2004.03.26.
Időpont: 2004. április 18-24.
gyülekező a gimnázium előtt

Útvonal: Graz-Völkermarkt-St. Kanzian
Útközben: Wofsberg-Óváros
vagy Lavanttal-Benediktinerstift

Szállás: Gasthof am See
Obersammelsdorf 12 am Turnersee


Lepedőt, párna-és paplanhuzatot vinni kell, ha nincsen, akkor 4 - Euroért bérelni lehet.
Váltócipőt kötelező vinni (ez csak papucs, vastag zokni vagy más házicipő lehet, ami nem sérti a padlót)!


Iskola: Hauptschule
9141 Ebendorf, Hofbauerstrasse 5.
4 csoportban tanulunk (4x15 fő)
A tanítás 14 órakor kezdődik.
Füzetet, szótárt, írószert hozni kell!

Tervezett programok:

Klagenfurt Villach
Városnézés, vetélkedő : --------
Minimundus : 4, 50 Euro

St Veit
Séta az óvárosban
Hochosterwitz : 4 Euro

Bad Bleiberg
Terra Mystica 3, 50 Euro

Ossiacher See
Velden
Maria Wörth

Pyramidenkogel: 3 Euro

Rosegg
Tierpark: 3 Euro

Az utazás költségét reggel 2004. április 18-án szedjük, zárt borítékban!

 
táborok Felvidéki kirándulás 2004.03.24.
Felvidéki kirándulás

Ideje: 2004. június 28 - július 3. (6 nap, 5 éjszaka)
Útvonal: Kassa-Jászó-Krasznahorka-Rozsnyó-Betlér-Dobsia- Lőcse-Szepesváralja-Margonya-Bártfa-Eperjes
Szállás: 1. éjszaka-Kassa
2.-3. éjszaka-Rozsnyó
4. éjszaka-Lőcse
5. éjszaka-Margonya
Költségek: körülbelül 32. 000.-Ft (max: 35.000.- )
/szállás-reggeli-vacsora-busz-biztosítás-
belépők/
700 SK /ebéd egyénileg/
első részlet: április 2.(10.000.- Ft.)
második részlet: május 17.
Programok: Kassa- városnézés: Dóm, Mária-ház
Rákóczi-ház stb.
Jászó- cseppkőbarlang, premontrei apátság
Krasznahorka-vár
Betlér- kastély
Szádelői-völgy- túra
Dobsina- jégbarlang
Lőcse- városnézés, székesegyház
Szepesváralja-vár,Zsigra-középkori templom
Margonya- Dessewffy-mauzóleum
Bártfa, Eperjes- városnézés
Jelentkezni Solti Emese tanárnőnél!!
 
táborok Téli tábor - Horpács'2003 2004.02.12.
Téli tábor - Horpács’2003

A téli szünetben 4 napos téli tábort szerveztünk Lichtenberger Krisztina tanárnővel és Majzik Gergővel a Cserhát és a Börzsöny határán fekvő Horpácsra 22 gyerek számára. Szállásunk a község volt óvodaépületében volt, amit kulcsosháznak alakítottak át évekkel ezelőtt. Hideg-meleg víz, villany, központi fűtés, saját konyha, nagy ebédlő és rengeteg emeletes ágy várt minket.
Már az első délután nagyot sétáltunk a környéken, közben beszélgettünk, csúszkáltunk és a gladiátoros versenyt is megrendeztük az egyik szántóföld szélén. Második nap a hóval, és hideg széllel dacolva Drégely várába kirándultunk. Útközben újabb nagy csúszkálás és egy ügyességi játék vidított fel minket. Harmadik nap elvonatoztunk Nógrádba, s az igen nagy területű várat vettük be. Ott zsebszámjátékkal ismertettük meg a gyerekeket, több fordulóban is kipróbáltuk az újabb és újabb szabálymódosítással továbbfejlesztett versenyt. Majd átsétáltunk a Diósjenő határában lévő befagyott tóhoz, ahol órákon át jégfociztak a gyerekek. Majd a községből vonatoztunk haza.
Minden délután kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek az ebédlőben, ahol szárazvirágos szalmakoszorút, papírvirágot, papírszalvétás gipszképet, festett pólót, bőrtütyőket, díszgyertyákat készíthettek.
Esténként tábori képeket, mesediafilmeket vetítettünk, és még egy nagyon jól sikerült vidám vetélkedőt is rendeztünk.
A gyerekek nagyon fegyelmezettek, talpraesettek, együttműködők voltak ebben a négy napban. Jó tábor volt!!!

Mura-Mészáros Csaba - táborvezető

 
1 ] [ 2 ] [ 3 ] Új hír írása