Hírek : magyar

kategóriákat mutat
1 ] [ 10 ] .. [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] Új hír írása

versenyek : magyar Vers- és prózamondó verseny 2004.02.17.
A Kempelen Farkas Gimnázium 2004. március 3-án, 15 órától rendezi meg az iskolai vers- és prózamondó versenyt, amelynek nyertesei továbbjutnak a kerületi fordulóba. A versenyre 5-8. osztályos tanulók nevezhetnek,a magyartanáraiknál.
Feltételek:-A vers csak magyar költő alkotása lehet.
-Nem lehet balladát vagy leíró költeményt előadni.
-Az előadás időtartama 3-5 perc.
-A prózamondók csak olyan művel/műrészlettel készülhetnek, amibem nincs párbeszéd.
Minden jelentkezőnek sikeres szereplést kívánunk!
 
versenyek : magyar Istenes szavalóverseny 2003.12.16.
A kerületben immáron ötödik alkalommal megrendezett istenes versek szavalóversenyén iskolánkat a középiskolások mezőnyében a 11. b-s Marschal Viktória és Haraszti Anikó képviselte. Viki Eötvös Józsefnek Az élet fája című versével, Anikó pedig Pilinszky János Panasz című költeményével jutott a döntőbe.A kerületi versenyt győztese nagy örömünkre idén Haraszti Anikó lett.
 
versenyek : magyar irodalom OKTV 2003.12.16.
Az irodalom OKTV novemberi első fordulójából Karsza Andrea kiváló 77,5 pontos dolgozatát lehetett a bíráló bizottsághoz továbbítani. Reméljük, hogy Andit a következő fordulóba is behívják. Külön gratulálunk ahhoz, hogy Andi az irodalom OKTV mellett a matematika OKTV-n is kiválóan teljesített.
 
versenyek : magyar Kerületi helyesírási verseny 2003.12.16.
A Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny kerületi fordulóján Pósch Dániel(8/a)első helyezett lett, így a fővárosi fordulón nemcsak iskolánkat, hanem a kerületet is ő képviselheti. Az ötödikesek között Pósch Orsolya lett a kerületi második helyezett.
 
versenyek : magyar Krúdy-verseny 2003.11.06.
Krúdy Gyula születésének 125. évfordulója alkalmából az Önkormányzat támogatásával idén került először kiírásra a kerületben egy igazán rangos Krúdy-verseny.A diákok két kategóriában mutathatták meg tehetségüket: a képzőművészet iránt érdeklődők egy Krúdy-műhöz kapcsolódó rajzzal, festménnyel pályázhattak, az előadóművészetet kedvelők a nagytétényi Szabó Ervin Könyvtárban megrendezett prózaolvasó versenyen indulhattak. A középiskolások mezőnyében nagy örömünkre iskolánk növendékei mindkét kategóriában megszerezték a győzelmet. A képzőművészeti verseny győztese Szente Borbála (11/b),harmadik helyezettje pedig Zoltán Annamária (11/b) lett. A prózafelolvasó versenyt Ruszthi Anna (11/b) nyerte Krúdy Gyulának A betörő című elbeszélésével. Az ünnepélyes eredményhirdetésen a győzteseket polgármester asszony köszöntötte, a Városházán tartott díjkiosztón a szép teljesítményeket az író unokahúga, Krúdy Anna és az óbudai Krúdy Irodalmi Kör is méltatta.A versenyről rövid cikk jelent meg a Mai Nap október 30-iki számában, Annával és Borival a kerületi Radiant TV ezen a napon interjút is készített.
 
1 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] Új hír írása