Hírek : magyar

kategóriákat mutat
1 ] .. [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] Új hír írása

versenyek : magyar Nyelvünkben élünk, kerületi forduló 2006.01.23.
Limbek Zsófia (7.b) kiemelkedő teljesítményével megnyerte a Nyelvünkben élünk verseny kerületi fordulóját. Sajnáljuk, hogy elutazása miatt nem tudja iskolánkat a fővárosi fordulóban képviselni.
Tanára Petró Judit.
 
versenyek : magyar Implom Helyesírási Verseny 2006.01.23.
Pósch Dániel (10.a) a legrangosabb, középiskolásoknak kiírt helyesírási versenyen a fővárosi fordulóban 2. helyezett lett. Ezzel idén is kivívta a jogot arra, hogy Gyulán a Kárpát-medencéből érkező legjobbakkal versenyezhet az "országos" döntőben.
Gratulálunk tanárának, Felföldiné Székely Dórának is!
 
versenyek : magyar Vers- és prózamondó verseny 2005.12.15.
2005. december 14-én a gimnázium könyvtárában került megrendezésre a hagyományos iskolai vers- és prózamondó verseny az 5-8. évfolyamosoknak. A diákok nagyon színvonalas produkciókkal készültek, ezért a zsűrinek nem volt egyszerű dolga. A végeredmény:
5-6. évfolyam vers kategória:
1. hely:Illés Flóra 5.a
2. hely:Markó András 6.b
3. hely:Váradi Áron 5.b
5-6. évfolyam próza kategória:
1. hely:Bauer Kristóf 5.a
2. hely:Mráv Péter 6.a
3. hely:Horváth Lilla 6.b
7-8. évfolyam vers kategória:
1. hely:Varga Boglárka 8.b
2. hely:Dani Áron 8.b
3. hely:Szakács Nóra 8.a
7-8. évfolyam próza kategória:
1. hely: Kádár Anikó 8.b
A kategóriák győztesei képviselik majd iskolánkat a kerületi versenyen.
Minden résztvevőnek gratulálunk!


 
versenyek : magyar A Karácsonyi János Honismereti Egyesület által kiírt pályázat 2005.12.07.
A Karácsonyi János Honismereti Egyesület országos irodalmi pályázatot írt ki 5-8. évfolyamos tanulók számára. Olyan történeteket lehetett beküldeni, amelyeket unokák hallottak elsősorban nagyszüleiktől. A beérkezett 70 pályamunka közül a bíráló bizottság Fleck Márton, Horváth Dorottya, Keszthelyi Zsófia, Kovács Virág és Hegyi Dóra munkáit jutalmazta. A könyvjutalmak mellett az egyesület további jó beszélgetéseket, sikeres alkotást és kellemes ünnepeket kívánt a pályázóknak.
 
versenyek : magyar Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny 2005.11.24.
2005. november 23-án lezajlott a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny kerületi fordulója. Diákjaink a következő eredményeket érték el:
a hatodikosok között első lett Fleck Márton,
a hetedikesek között első lett Pósch Orsolya,
a nyolcadikosok között második lett Pozsonyi Anna.
Az első helyezettek eredményükkel a fővárosi fordulóba jutottak.
Gratulálunk nekik és tanáraiknak!
 
versenyek : magyar Irodalom OKTV 2005.11.22.
Az irodalom OKTV első fordulójában Janzsó Dóra írta meg legjobban a versenydolgozatot. Munkáját elért magas pontszáma alapján a versenybizottsághoz továbbítottuk.
Gratulálunk szép teljesítményéhez!
 
versenyek : magyar Kerületi Istenes Szavalóverseny 2005.11.22.
Az immár hagyományos, Solymár Gábor lelkész úr által szervezett kerületi versenyen a középiskolások kategóriájában idén Orbán Vanda lett az első helyezett.
 
versenyek : magyar Szép magyar beszéd 2005.03.18.
2005. február 8-án rendezték meg a Nádasdy Kálmán Általános és Művészeti Iskolában a kerületi Szép magyar beszéd versenyt, ahol az iskolánkat képviselő tanulók igen szép eredményeket értek el. Az 5.-6. évfolyamosok kategóriájában Mráv Péter 5.a osztályos tanuló az első helyen végzett. A 7.-8.-os korcsoportban Kádár Anikó 7.b osztályos tanuló a harmadik helyet szerezte meg. Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak!
 
versenyek : magyar Vers és prózamondó verseny 2005.03.18.
Március 8-án, Nőnapon gimnáziumunk néhány tanulója igen kedves ajándákkal lepett meg bennünket. Ezen a napon rendezték ugyanis a kerületi vers és prózamondó versenyt, ahol próza kategóriában az 5.-6. osztályosok között Mráv Péter 5.a osztályos tanuló bizonyult a legjobbnak és így továbbjutott a budapesti fordulóba. Szintén próza kategóriában de a 7.-8. évfolyamosoknál Dani Áron Erik 7.b osztályos tanuló a második helyezett lett. Vers kategóriában Markó András 5.b osztályos tanuló harmadik helyezést ért el. Köszönjük a fiúknak és felkészítő tanáraiknak ezt a szép nőnapi ajándékot és gratulálunk.
 
versenyek : magyar Kerületi helyesírási verseny 2005.01.06.
A kerületi helyesírási versenyen ismét szépen szerepeltünk: Pósch Orsolya és Pozsonyi Anna kategóriájában első, Majtényi Judit pedig második lett. Az első helyezettek eredményükkel a fővárosi döntőbe jutottak.
 
1 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] Új hír írása