Hírek : biológia

kategóriákat mutat
1 ] [ 2 ] [ 3 ] Új hír írása

versenyek : biológia Biológia OKTV I. és II. kategória - országos döntő 2016.03.11.

Nagyszerű eredmények érkeztek a biológia OKTV második fordulója után.

 

Az I. kategóriából Kontor Márton, Marczell Ágota és Pál Szilveszter, a II. kategóriából Kovács Gergő jutott a verseny döntőjébe!!!!

 

Gratulálunk az emelt szintet tanító Juhász Gergely tanár úrnak és az elmúlt években őket tanító Mura-Mészáros Csaba tanár úrnak is.


 
versenyek : biológia Bolyai Természettudományi Verseny, körzeti forduló 2016.02.17.

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulójában remekül szerepeltek iskolánk diákjai.

 

Az ötödik osztályos kategóriában a Vírusok (Berki Bánk, Ganyecz Gergely, Nagy Sólyom, Perlai Bálint) csapata az 5. helyen, a Természetkedvelők (Berczik Attila, Kovács Domonkos, Major Bulcsú, Yu Lang Richard) csapata pedig a 3. helyen végzett.

Felkészítő tanáraik: Mura-Mészáros Csaba, Szabó Mónika

 

A hetedik osztályos gimnázium kategóriában a Mitokondriumok (Bartos Sára, Glávits Anna, Kereszthury Péter, Lengyel Barnabás) csapata a 2. helyet, az Óriás amőbák újratöltve (Boldis Balázs, Jancsurák Marcell, Szász Benjámin, Tátos Vencel) csapat pedig az 1. helyet szerezte meg.

Felkészítő tanáraik: Gajdosné Szabó Márta, Mura-Mészáros Csaba, Németh Mihály

 

A nyolcadikos gimnáziumi kategóriában a Kötőjellel vagyunk (Csörgits Máté, Ilyés Botond, Németh Ágoston) csapat harmadik, az Utolsó senkik (Kolozsvári Márton, Kővári Kristóf, Papp Márton, Sasi Domonkos) csapata második, az Endoplazmatikus retikulum (Gajdos Levente, Nyári Bíborka, Szerdahelyi Dalma, Szilágyi Emese) csapat pedig első helyezett lett.

Felkészítő tanáraik: Csébics Anikó, Dezamicsné Babich Gertrúd, Gajdosné Szabó Márta, Mura-Mészáros Csaba, Vaskor Gabriella.

 

Külön gratulálunk az Óriás amőbák újratöltve, illetve az Endoplazmatikus retikulum csapatnak, mert ők bejutottak az országos döntőbe.


 
versenyek : biológia Biológia OKTV, továbbjutók 2015.12.18.

A mai napon nagyon jó hírek jöttek a biológia OKTV első fordulójából. Kovács Gergely, Marcell Ágota, Pál Zsombor és Kontor Márton is bejutott a verseny második fordulójába.

Tanáraik: Juhász Gergely, Mura-Mészáros Csaba.


 
versenyek : biológia Biológia OKTV 2015.11.25.

A biológia OKTV első fordulójából a következő tanulók dolgozatait lehetett továbbítani:

 

II. kategória: Kovács Gergely (12.a),

 

I. kategória: Marczell Ágota, Kontor Márton, Pál Zsombor (11.b).

 

Gratulálunk a szép eredményekhez!

 

Tanáraik: Juhász Gergely, Mura-Mészáros Csaba.


 
versenyek : biológia Bolyai Természettudományi Csapatverseny 2015.03.19.

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulójában nagyon szép eredményeket értek el iskolánk csapatai.

 

Az 5. osztályos kategóriában a Tismeret csapat (Kis Veronika, Németh Borbála, Páhán Anita, Skrabák Boglárka) 5. helyezést ért el.

 

A 6. évfolyamosok között az Óriás amőbák (Boldis Balázs, Jancsurák Marcell, Szász Benjámin, Tátos Vencel) 1. helyen végeztek. A 48 év tapasztalat nevű csapat (Glávits Anna, Gömörei Márton, Kereszthury Péter, Lengyel Barnabás) a 4. helyezést, a Masnis barik csapata (Bodnár Luca, Gyugos Fanni, Szőke Viktória, Varga Zsófia) pedig az 5. helyezést szerezte meg.

 

A 7. évfolyamosok gimnáziumi kategóriájában a Foltos szalamandrák (Csörgits Máté, Ilyés Botond, Németh Ágoston) a 2. helyen, az Emberzöldek (Kolozsvári Márton, Kővári Kristóf, Papp Márton, Sasi Domonkos) pedig a 3. helyen végeztek.

 

A 8. osztályosok gimnáziumi kategóriájában a Giliszták csapata (Nguyen Nancy, Rózsa Renáta, Sebesi Jázmin, Szél Fruzsina) 1. helyezést ért el.

 

Gratulálunk a szép teljesítményért a csapatok tagjainak, illetve az őket felkészítő, természettudományos tantárgyakat tanító tanáraiknak, Csébics Anikó, Dezamicsné Babich Gertrud, Szabó Mónika, Vaskor Gabriella, Gajdosné Szabó Márta tanárnőknek és Juhász Gergely, Németh Mihály és Mura-Mészáros tanár uraknak.

 

Az eredmények alapján az országos döntőbe jutott a hatodikos Óriás amőbák és a nyolcadikos Giliszták csapat. Nekik külön gratulálunk, és sok sikert kívánunk a döntőre!


 
versenyek : biológia Mobiltelefonok az oktatásban - Juhász Gergely tanár úr részvétele egy projektben 2015.02.03.

A tavalyi tanévben iskolánk részt vett az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. kiemelt projektjében, melyben a fő kutatási terület a mobiltelefonos technológiák oktatásba való integrálási lehetősége volt. Ennek keretében Juhász Gergely tanár úr a 8. b-ben földrajzórákat, a 11. évfolyamon pedig biológiaórákat tartott, amelyeken sor került számos mobiltechnológia alkalmazására. A projektről készült összefoglaló film megtekinthető az alábbi linken:

 

https://www.youtube.com/watch?v=o-yJ34svg4A


 
versenyek : biológia Biológia OKTV, második forduló 2014.12.18.

Az első fordulóban megírt dolgozata alapján az I. kategóriában Kovács Gergely (11.a), a II. kategóriában Boros Roxána (12.b) jutott be az OKTV második fordulójába.

Tanáruk: Juhász Gergely tanár úr.

Gratulálunk a versenyzőknek!


 
versenyek : biológia OKTV, biológia 2014.11.26.

A biológia OKTV első fordulójából az I. kategóriából Kovács Gergely (11.a), a II. kategóriából Boros Roxána (12.b) dolgozatát lehetett továbbítani a versenybizottsághoz.

Tanáruk: Juhász Gergely tanár úr.

 

Gratulálunk a szép dolgozatokhoz!


 
versenyek : biológia Bolyai Természettudományi Csapatverseny 2014.03.14.

A Bolyai Természettudományi Csapatversenyen szép eredményt értek el iskolánk csapatai.

 

Az 5. osztályos kategóriában (127 nevezőből) a 13. helyen végzett „Az aranycsapat” (5. a): Gömörei Márton, Jancsurák Marcell, Kereszthury Péter, Szász Benjámin. 

A 6. osztályos kategóriában (98 nevezőből) a 9. helyen végzett az "Ez csak természetes! " nevű csapat (6. a): Ilyés Botond, Csörgits Máté, Csonka Balázs, Szilágyi Emese. 

A 7. évfolyamon a gimnáziumi kategóriában a díjazottak közé jutott a 6. helyen végzett "TIS(CH)" nevű csapat (7. a): Gombos Laura, Plachi Dóra, Béndek Julianna, Bakos Dorottya. 

A 8. évfolyamon a gimnáziumi kategóriában a díjazottak közé jutott:

a 6. helyen végzett "Csillók" nevű csapat (8. a): Török Eszter, Sulyok Liliána, Pokoly Petra, Nikitscher Petra;

az 5. helyen végzett a "MB&FT" nevű csapat (8. b): Gubicza Míra, Szabó Zita, Sándor Petra, Szakmáry Virág;

a 4. helyen végzett a "Természetes agyak" nevű csapat (8. a): Petró Péter, Szabó Benedek, Nyári Merse, Bálint Péter;

a 3. helyen végzett a "Ginkgo biloba" nevű csapat (8. a): Princz András, Tárnok Márton, Gyugos Péter, Víg Levente;

a 2. helyen végzett "Fojtó liánok" nevű csapat (8. a): Nyisztor Virág, Benczik Szonja, Nádor Balázs, Surján Anett.

 

A "Fojtó liánok" csapat az országos döntőbe is bejutott, ez április 5-én kerül majd megrendezésre. Sok sikert kívánunk hozzá!

 

Gratulálunk a diákoknak és minden természettudományt tanító, a sikerükhöz hozzájáruló tanáruknak!


 
versenyek : biológia Biológia OKTV 2013.12.03.

A biológia OKTV első fordulójából a versenybizottsághoz a megadott ponthatárok alapján az alábbi tanulók munkáit lehetett továbbítani:

I. kategória: Lükő Annaróza (11.a), Janzsó Annamária (11.a),

II. kategória: Földiák Ádám (12.b).

 

Gratulálunk nekik és tanáruknak, Juhász Gergely tanár úrnak!


 
1 ] [ 2 ] [ 3 ] Új hír írása