Hírek : régi hírek

kategóriákat mutat
1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] .. [ 10 ] [ 13 ] Új hír írása

régi hírek "A filmművészet szent szörnyetege" 2003.02.28.
A Filmklubban március 3-án 3:45-kor Luis Buñuel: A szabadság fantomja című filmjét vetítjük.
Buñuel: "Magának sohasem támadt kedve olvasás közben, vagy a moziban más szereplőt követni, mint aki éppen a színen van? Nekem igen. Példának okáért: olvasom a Bűn és bűnhődést és arra gondolok: >>Mennyire unom már, hogy folyton ennek a Raszkolnyikovnak a sarkában legyek. Ahelyett, hogy fölmászom vele a lépcsőn, szívesebben mondanék búcsút neki, hogy követhessem a kisfiút, aki épp most szalad le mellette a pékhez.<<"
 
régi hírek Koncert február 28-án a Városháza dísztermében 2003.02.27.
A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar sok szeretettel meghívja a gimnázium diákjait, tanárait és dolgozóit a Városháza dísztermében pénteken 19 órakor kezdődő ingyenes koncertjére.
 
régi hírek 10.b, színházlátogatás 2003.02.25.
A 10.b-sek Szász Erzsébet tanárnővel február 19-én a Katona József Színházban az Állatfarm című darabot nézték meg.
 
régi hírek Mikola Fizikaverseny 2003.02.25.
Február 18-án délután írták a kilencedikesek az országos fizikaverseny első fordulóját. A dolgozatok közül az elért pontok alapján Parti Zsófia (9/a) munkáját továbbítottuk a verseny szervező bizottságához.
 
régi hírek Nemzetközi Kárpát-medence Földrajz Verseny 2003.02.25.
A nemzetközi verseny február 22-én lezajlott országos döntőjében diákjaink nagyon jól szerepeltek: Bankós Balázs (11.a) tizenegyedik, Bártol Csenge (11.a) pedig tizenhetedik lett. Felkészítő tanáruk Vaskor Gabriella tanárnő volt.
 
régi hírek Arany Dániel Matematika Verseny 2003.02.25.
Az Arany Dániel Matematika Verseny első fordulóját a kilencedikesek február 20-án, csütörtök délután írták.
 
régi hírek Rádió-beszélgetés a kommunizmus áldozatairól 2003.02.24.
Február 21-én iskolánkban készült az a hangfelvétel, amely február 24-én 18 órakor lesz hallható a Petőfi Rádió Kölyökrádió című műsorában. A beszélgetésen nyolcadikos, kilencedikes, tizedikes diákok és Szász Erzsébet tanárnő vett részt, a téma a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja volt.
 
régi hírek Angyalok a tetőn 2003.02.20.
Február 20-án, csütörtökön az ötödikesek együtt nézik meg az Új Színházban Zalán Tibor és Huzella Péter új zenés játékát mesékkel.
"Egy pesti bérház tetején, kémények és antennák között egy angyal ücsörög, a haját fésüli. Az arany hajszálak közül néhány alászáll, hogy sorra felhozza a tetőre a jól ismert mesefigurákat: Hófehérkét, az Ólomkatonát, Piroskát, Csipkerózsikát, Jancsit és Juliskát. Valamennyien menekülnek a meséjükből, mert tudomásukra jutott, hogy nagy veszedelem fenyegeti őket. Vesztükre megjelenik Gomulka bácsi, a rettenetes házmester... "
A délelőtti színházlátogatásra a gyerekeket az Önkormányzat buszával viszik a kísérő tanárok: Sisak Andrásné tanárnő, Rékasy Csilla tanárnő és Varga Krisztina tanárnő. Terveink szerint a darab szerzőjét, Zalán Tibort a közeljövőben rendhagyó irodalomórára hívjuk meg az ötödikesekhez..
 
régi hírek Emlékkönyv a battonyai gyermekektől 2003.02.20.
A napokban Battonya Város Polgármesteri Hivatalának Gyermekjóléti Szolgálatától levelet kaptunk, melyben a település jegyzője megköszönte mindazoknak a diákoknak és tanároknak a karácsonyi ajándékát, akik felajánlásaikkal örömtelibbé tették a battonyai hátrányos helyzetű gyerekek ünnepét. Az eseményről, benne a Kempelen Farkas Gimnázium tanulóinak jótékonysági akciójáról a Békés Megyei Hírlap decemberi száma is tudósított. A battonyai gyermekek köszönetük jeléül egy emlékkönyvet is készítettek, ezt az iskolai könyvtárban lehet megtekinteni.
 
régi hírek A filmklub hírei 2003.02.18.
A meghirdetett program szerint az érdeklődők január 17-én, hétfőn az Egy csepp méz című filmet láthatták a filmklub vetítésén. A mézbe sajnos egy kis üröm is vegyült, kevesen, mindössze kilencen voltak kíváncsiak Tony Richardson filmjére. A szervezők nevében is szeretnénk ismét felhívni a figyelmeteket erre a tartalmas szabadidős programra.
 
1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 13 ] Új hír írása