Hírek : régi hírek

kategóriákat mutat
[ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] .. [ 10 ] [ 13 ] Új hír írása

régi hírek A vadon hercegnője 2003.04.23.
A szünet előtti utolsó vetítésen a 12/a-sok filmjeiből készült válogatást nézhették meg az érdeklődők. Ezúton is köszönjük az alkotóknak az élvezetes délutánt. A Lecza-filmklub mai vetítésén a Vadon hercegnője rajzfilm lesz látható.
 
régi hírek A Kempelen-tablóra kiírt pályázat eredményhirdetése 2003.03.19.
A Kempelen-tabló elkészítésére kiírt pályázaton Kemendy Kristóf (5.a) és Bagyinszky Bence (8.a) megosztva nyerte az első díjat, így fejenként 5000-5000 forintos könyvvásárlási utalványban részesültek. A pályázat kiírói dicséretben részesítették Tímár Xénia és Raj Viktória (10. b-sek) közös munkáját, valamint az 5. b osztály pályázatát.
 
régi hírek Kuratórium 2003.03.18.
Március 11-én este hat órakor kuratóriumi ülés volt.
 
régi hírek Tavaszi Streetball 2003.03.18.
A Streetball megrendezésére a diákok kéréésre április 4-én és 5-én kerül sor.
 
régi hírek PISA mérés 2003.03.18.
Iskolánkból a 8.a-sok vesznek részt idén a nemzetközi PISA mérésen. A mérésre, mely magában foglal matematikai, természettudományos, szövegértési és szövegalakotási feladatokat, március 25-én és 26-án délelőtt kerül sor. A diákokkal a tudnivalókat osztályfőnökük, Kertész Éva tanárnő beszéli meg.
 
régi hírek Angol és német nyelvi országos mérés 2003.03.18.
Április 8-án a hatodik és tizedik évfolyam diákjai vesznek részt az országos idegen nyelvi mérésben. Az angol és német szaktárgyi mérés olvasás utáni szövegértésből, írásból és hallás utáni szövegértésből áll.
 
régi hírek Lecza filmklub 2003.03.18.
Február 19-én indult el Lecza Attila (12.a) szervezésében egy újabb filmklub, amely a 90-es évek művészileg kiemelkedő, mégis populáris és fokozottan szórakoztató filmjeiből ad válogatást. A filmek vetítésére minden szerdán három órakor az ebédlőben kerül sor. Eddig a Memento, A remény rabjai, a Dark City és a Moulin Rouge volt látható.
Az év hátralevő részében még a következő filmek vetítésére kerül sor:
március 19.: Kiképzés
március 26.: Tigris és sárkány
április 2.: Más világ
április 9.: Amélie csodás élete
április 23.: A vadon hercegnője
április 30.: A John Malkovich-menet
május 7.: Hatodik érzék
május 14.: Mátrix
május 21.: A lé meg a Lola
május 27.: Gattaca
május 7.: Hatodik érzék

 
régi hírek Újabb invitálás a hétfői filmklubba 2003.03.17.
"Ahol a szabadság a rend / Mindig érzem a végtelent."
Kedves fiatalok és magukat fiatalnak érző felnőttek! József Attila kétsoros töredékével szeretném ismét fölhívni a figyelmeteket arra, hogy kéthetente hétfőn a filmművészet egy-egy gyöngyszemét vetítjük. A választott művek - talán nem is nagyon erőszakoltan - fölfűzhetők a szabadság motívumára. Eddig három variációt láthattak azok, akik eljöttek (Godard: Kifulladásig, Richardson: Egy csepp méz, Bunuel: A szabadság fantomja). A következő vetítésen szintén egy filmes szabadságkereső műve ismerhető meg. A svéd Widerberg az angol lázadókat tekintette példának. Műve, az 1962-es Gyerekkocsi az Egy csepp méz párjaként is végiggondolható. Ő is a társadalmi problémákat körüljáró, a dokumentarista ábrázolást előtérbe helyező fiatal filmesként indult. A filmklubban tehát továbbra is a lázadás és a szabadság más-más kérdéseire kereshetik és kaphatják meg a válaszokat mindazok, akik eljönnek!
 
régi hírek Műsor- és időpontváltozás a filmklubban! 2003.03.17.
Március 24-én Bo Widerberg Gyerekkocsi című filmjét vetítjük!
" A fények szemkápráztató ragyogása emeli költői magasságokba a köznapi történetet, s ad súlyt, erőt a Gyerekkocsi híres befejező képsorának, melyben a hősnő a malmöi utca nyitott ablakain visszatükröződő vakító napfényben tolja a gyerekkocsit." (Báron György)
 
régi hírek Matematika szintfelmérő 2003.03.11.
A nyolcadikosok február 24-én írták meg az idei matematika szintfelmérőt. A szaktanárok a javítások után a korábbi évfolyamok teljesítményeivel vetik össze az idei eredményeket.
 
[ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 10 ] [ 13 ] Új hír írása