Hírek : szakkörök

kategóriákat mutat

szakkörök Jobb agyféltekés rajztanfolyam 2012.09.19.

Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a jobb agyféltekés rajztanfolyamot szeptember 20-án két csoportban tartjuk meg. Az ötödik és hatodik évfolyamosok foglalkozása 15 órától 17 óráig lesz, a felsőbb évfolyamosoké 17 órától 19 óráig tart. A foglalkozások a 211-es teremben lesznek.

A későbbiekben a két csoportnak két különböző csütörtökön lesznek a foglalkozásai mindig 15 órától 17 óráig (a foglalkozások pontos napját az első foglalkozáson a tanárok a diákokkal megbeszélik).

Ha a napokban még sok új jelentkező lesz, és egy harmadik csoportot is indítani tudunk, akkor  ennek az időpontját majd megbeszéljük.

 

Kérjük, hogy a gyerekek hozzanak magukkal ceruzafaragót, radírt és egy üveg szénsavmentes ásványvizet!

A többi eszközt az oktatók biztosítják.

 


 
szakkörök Egészségügyi (elsősegélynyújtó) szakkör 2007.11.13.
2007.november 22-től minden második csütörtökön a 7. órában elsősegélynyújtó szakkört tart az iskola védőnője, dr.Lenténé Győri Anikó. Minden évfolyamról szeretettel várunk érdeklődőket!
Aki kötszereket (esetleg lejárt szavatosságú vagy bontott csomagolásut)tud rendelkezésünkre bocsájtani, nagyon segítené munkánkat.
 
szakkörök Bridzs klub 2007.02.19.
Sajnos 2007.február közepén megszűnt (reméljük csak ideiglenesen) az iskolai bridzs klub.
A tanfolyam másfél éve működött Fekete István nemzetközi versenyző és versenybíró vezetésével. A hetente 1 1/2 órás foglalkozásokon megtanulhattuk a játék alapjait, illetve komolyabb fogásait, eredményes játékra vezető "trükkjeit". A foglalkozásokon sokat tanultunk, gyakran feladatlapokat töltöttünk ki, nyílt kártyákkal játszottunk, értékeltünk, előre válogatott leosztásokat beszéltünk meg. Az ide járók nemcsak egy nagy figyelmet, kombinációs készséget, memóriát kívánó játékot játszhattak, de minden alkalommal nagyon jól is szórakoztak.
Sajnos a létszám egyre fogyott, így múlt héten (legalábbis szeptemberig) megszűnt a bridzs klub.
Szeptembertől várjuk az újak (és a régiek) jelentkezését.
 
szakkörök Kézműves szakkör 2005.10.14.
Az idei tanévben október 6-án 3-5-ig voltunk együtt azokkal, akiket érdekelt a gyöngyfűzés, körülbelül 15 tanulóval és pár tanárral. Nagyon jó hangulatban telt el a délutánunk és születtek különböző alkotások. Van aki állatkákat fűzött, mások ékszereket meg virágokat...
Következő alkalom október 20-án lesz a 302-es teremben, amikor őszi koszorút fogunk készíteni.

Képek az első foglalkozásról

Alkalmaink: november 10. Bőrözés
november 24. Ádventi kalendárium
december 8. Üdvözlőlapok készítése
Mézeskalács sütés

Szeretettel várunk mindenkit: Majzikné Lichtenberger Krisztina
Szabó Mónika
 
szakkörök Lecza Filmklub 2004.09.23.
A 2004/05-ös tanévben immár a harmadik évfolyamát kezdi meg szeptember 23-án a Lecza Filmklub. Elsőként Antal Nimród első nagyjátékfilmjét, a Kontrollt láthatjátok. A Kontroll egy művészinek mondható közönségfilm, amely egyszerre nevettet meg és varázsol el minket a metró nyomasztó világával.

Szeretettel várunk mindenkit az év sikerfilmjének kempelenes bemutatójára.
 
szakkörök természetvédelmi szakkör indul 2004.09.18.
Figyelem!
Mindazon természetszerető diák jelentkezését várom, aki szeretné megismerni hazánk természeti értékeit, szeret kirándulni és aki eléggé elszánt arra, hogy tegyen is valamit védett értékeinkért. Aki eljön, az többek között részt vehet egy denevérvédelmi és kutatási programban is!
Gyertek!
üdv
Zsebők Sándor

 
szakkörök Képzőművészeti kör 2003.10.02.
Október 16-ától 10-18 éves tanulók jelentkezését várjuk a 14-16 és 16-18 óra között tartandó képzőművészeti szakkörre csütörtök délutánonként. A diákok tetszés szerint rajzolhatnak, festhetnek vagy linómetszeteket és kollográfiákat (grafikai eljárások) készíthetnek, melyeket nemzetközi pályázatokra küldenénk ki. Jelentkezni az osztályfőnököknél lehet. A szakkört csak elegendő létszámú jelentkező esetén indítjuk be.

Sütő Petre Rozália grafikusművész-szaktanár
 
szakkörök Angol szakkör 2003.09.16.
Székely Dóra tanárnő értesíti az érdeklődőket, hogy a 7-9. évfolyam számára szerdánként a 7. órában tart szakkört.
 
szakkörök Matematika szakkör 2003.09.16.
Simon Veronika tanárnő szeptember 23-ától a 7-8. osztályosoknak matematika szakkört indít. A szakköri foglalkozásokat minden páratlan héten szerdán tartja a 303-as teremben 14 órától.
 
szakkörök Matematika felzárkóztató 2003.09.16.
Jobb a bajt megelőzni, ezért Simon Veronika tanárnő a páros heteken szerdán az 5/b, 7/a és 8/a osztály segítséget igénylő diákjainak matematika felzárkóztatót tart 14 órától.