Hírek : iskolavezetés információi

kategóriákat mutat
1 ] [ 10 ] [ 20 ] .. [ 24 ] [ 25 ] [ 26 ] [ 27 ] [ 28 ] [ 29 ] [ 30 ] Új hír írása

iskolavezetés információi SZÜLŐI FOGADÓÓRA 2007. április 23., 24. 2007.04.20.

névmikorterem
Asboltné Czapári Beátahétfő301
Bakó Tündehétfő108
Bánky Juditkeddig. iroda
Bayer Róbertnéhétfő201
Békefi Gáborhétfőigh. iroda
Berei Zoltánhétfőinformatika szertár
Bihariné Nagy Andreakülön egyeztetve----
Cselényi Péterhétfő205
Csizmadia Tímeakedd210
Dezamicsné Babich Gertrúdkedd205
Horváth Tamáshétfőtörténelem szertár
Igaz Ágneshétfő203
Kertész Évahétfő208
Lauthné Url Csillahétfő303
Lindmayerné Rabi Mártahétfő302
Majzikné Lichtenberger Krisztinahétfő128
Mezei Fruzsinahétfő207
Mihályi Adriennkeddkistanári
Mura-Mészáros Csabakedd201
Nagy Emesekedd203
Németh Mihálykedd206
Pozsonyi Gabriellakedd211
Prim Andráskeddinformatika szertár
Rakota Ilonahétfő211
Rékasy Csillakedd204
Romhányi Katalinkedd212
Schwarckopf Ágneshétfő212
Sebő Péterkedd207
Simon Veronikahétfő202
Sisak Andrásnéhétfő209
Solti Emesehétfő210
Szabó Katalinhétfő110
Szabóné Moncz Évahétfőigh. iroda
Dr. Szász Erzsébetkedd202
Tóth Krisztinacsütörtök201
Törökné Vermes Judithétfő206
Varga Lórántkeddtestnevelés szertár
Vaskor Gabriellakedd209
Végh Patríciahétfő129

 
iskolavezetés információi Kerületi díjak, kitüntetések 2007.03.20.
Március 14-én a Városháza dísztermében ünnepélyes keretek között adta át a kerület polgármestere, Szabolcs Attila a kerület által alapított díjakat, kitüntetéseket.
Az Év pedagógusa címet Sebő Péter tanár úr kapta, a Jó tanuló, jó sportoló díjakat Hegedűs Márton (5.b) és Saáry Vivien (11.a) vihették haza.
 
iskolavezetés információi Oktatási segédanyagok vásárlása szülői támogatásból 2007.02.23.
Köszönjük a szülői értekezleteket követően a szülők által hozzánk eljuttatott DVD-t (Lúdas Matyi) és az új beszerzéseket lehetővé tévő anyagi támogatást.
A befolyt összegből az iskolai könyvtár DVD állományát az alábbi filmekkel gyarapítottuk:
Roberto Benigni: Az élet szép,
Mihályfy Sándor: Indul a bakterház,
Antal Nimród: Kontroll,
Eötvös Jószef/Zsurzs Éva: A falu jegyzője,
Moliere/Egri István:A képzelt beteg,
Shakespeare/Franco Zeffirelli: Hamlet,
Katona József/Szőnyegi G. Sándor: Bánk bán,
Franz Kafka/David Hugh Jones: A per,
Tamási Áron/Mihályfi Sándor: Ábel a rengetegben,
Örkény István/Fábri Zoltán: Isten hozta őrnagy úr!,
Jókai Mór/Várkonyi Zoltán: Egy magyar nábob,
Jókai Mór/Várkonyi Zoltán: Kárpáthy Zoltán,
Móricz Zsigmond/Ranódy László: Árvácska,
Ujváry László: Mátyás, az igazgságos,
Magyar népmesék: A mindent járó malmocska,
Magyar népmesék:Kacor király,
Magyar népmesék: A csillagszemű juhász,
Magyar népmesék: A királykisasszony cipője.

Az új filmeknek először a végzősök örülhettek. Február 23-án, pénteken Fábri remekművét, Az Isten hozta őrnagyúr! című filmet nézhették meg a középszintű csoportba járók.
Szintén ezen a napon a témakör összefoglalása után az 5. b osztályosok a János vitézt látták.

Az iskola diákjai és tanulói nevében is köszönjük a szülők támogatását, amellyel sikerült a hiányok egy részét pótolni és kisebb mértékben az erősen elhasználódott videók közül néhányat jó minőségű DVD-re cserélni.
Szabóné Moncz Éva igazgatóhelyettes
 
iskolavezetés információi Szülői bál 2007.02.13.
Az iskolaszék támogatásával zajlik a szülői bál szervezése. A szervezők 2007. február 19-én, hétfőn 18 órától összevont szülői értekezletet tartanak. A megbeszélésre várják mindazon szülőket, akik ötleteikkel, munkájukkal segíteni tudnák az alapítványi bál létrejöttét.

Szabóné Moncz Éva igazgatóhelyettes
 
iskolavezetés információi Szülői fórum 2007.01.31.
Köszönjük mindazok munkáját, akik az Iskolaszék meghívását elfogadva 2007. január 22-én a szülői fórumon részt vettek.
A jelenlévők megismerkedtek Keébe György képviselő úrral, akit a fenntartó delegált az Iskolaszékbe. Ezután megválasztották a szülői oldal képviselőit. Az Iskolaszék tagjai a következők: Keébe György (fenntartói oldal), Szeibert András és Janzsó János (szülői oldal), Rékasy Csilla és Sisak Andrásné (tanári oldal), Perger Júlia (diákönkormányzat).
A megbeszélés nagyon jó hangulatban zajlott, a szülők azt hangsúlyozták, hogy elégedettek az iskolával, a gyerekek többsége szeret ide járni.
Bánky Judit igazgató elmondta, hogy a Gimnáziumok Országos Szövetségének konferenciáján Hiller István miniszter úr ismét megerősítette, hogy nem szűnnek meg a nyolcosztályos gimnáziumok.
Szó esett arról, hogy a szülők is szívesen olvassák a honlapot, ezért szeretnének kialakítani egy olyan levelezős rendszert, amelynek segítségével gyorsan elérhetnék egymást. A szülői értekezleteken ezt megpróbálják megszervezni.
Az Iskolaszék megerősítette az iskolával korábban kötött megállapodását is. Bővítette azokat a területeket, ahol az éves szülői támogatások (a „közös költség”) felhasználhatók.
Az iskolák nehéz anyagi helyzetét ismerve a szülők ismét felajánlották segítségüket. Arra biztattak minket, hogy jobban éljünk önzetlen támogatásukkal. Köszönjük a konkrét segítséget, a jó ötleteket (az Alapítvány könyvelésének elvállalását, az 1%-ok felajánlását segítő nyomtatványok elkészítését, a tanórákon jól hasznosítható DVD-k vásárlását, az alapítványi bállal kapcsolatos terveket).
Megbeszéltük az Alapítvány nehéz helyzetét is. Fontos, hogy mindenki tudja, hogy az Alapítvány továbbra is jogosult az 1%-ok fogadására. Az adóbevallások elkészítésének közeledtével kérjük, ha tehetik, továbbra is minket támogassanak. Nemcsak magánszemélyek, hanem cégek befizetéseit is tudjuk fogadni, a befizetésekről igazolást tudunk adni.
Reméljük, hogy a fórumon elhangzottakról az osztályképviselők a szülői értekezleteken részletesen is beszámolnak.

Szabóné Moncz Éva igazgatóhelyettes

 
iskolavezetés információi Szülői értekezletek 2007.01.31.
2007. január 29-én és 30-án tartottuk az első félév munkáját értékelő szülői értekezleteket. A 11. évfolyamon tanuló diákok szüleinek a szülői értekezlet előtt hétfőn Bánky Judit igazgató tartott tájékoztatást a felvételi rendszer változásairól, a 2008-tól életbe lépő új pontszámítási rendszerről.
Az igazgatónő kedden a 12. évfolyamosok szülői értekezletén ismertette az érettségire való jelentkezés tudnivalóit, a második félév végzősöket érintő feladatait.
Köszönjük a szülők által ezen a napon az Alapítvány számára felajánlott 62 200 Ft-os támogatást. Köszönjük a beküldött DVD-t (Lúdas Matyi) is.
Szabóné Moncz Éva igazgatóhelyettes
 
iskolavezetés információi Alapítványi bál 2007.01.31.
2007. február 5-én 19 órakor a szülők megbeszélést tartanak a szülői bál megszervezéséről.
Szerettel várunk mindenkit, aki tud ebben segíteni.
Szabóné Moncz Éva igazgatóhelyettes
 
iskolavezetés információi Bolognai folyamat 2005.11.21.
Tájékoztatom a tisztelt szülőket arról, hogy a felsőoktatási rendszer átalakulásáról, a bolognai folyamatról a www.om.hu oldalon is részletes tájékoztatást olvashatnak.

Bánky Judit
igazgató
 
iskolavezetés információi Évfolyamdolgozati témák (2005/06-os tanév) 2005.09.16.
A 2005/06-os tanév évfolyamdolgozati témái itt megtekinthetők.
 
iskolavezetés információi Személyiségpszichológiai vizsgálat 2005.02.11.
Kedves Szülő!


A teljesítmény centrikus szemlélet, a felfokozott verseny mind inkább beköltözik gyermekeink hétköznapjába, ennek mi szülők is tanúi vagyunk. A sikerélményhez jutás – ami mindenki számára nagyon fontos - egyre több időt és energiát igényel a gyermek (és a szülő) részéről, különösen, ha a pályaválasztás során nem olyan területen próbálkozik majd, ahol a képességei szerint a legnagyobb eséllyel "állhat rajthoz".

Fontos tehát, hogy tudjuk: miben tehetséges a gyerek, mire érdemes építeni. (Ennek megítélésében a teljesítmény mérésére szolgáló iskolai osztályzatot, csak mint egy tényezőt érdemes figyelembe venni : a rossz jegy nem feltétlenül jelenti a képességek hiányát, mint ahogy a jó jegy sem annak meglétét).

Minél korábban hozunk életünkben rossz döntést, a későbbiekben annál nehezebb kiköszörülni azt. Ha pályaválasztása rossz irányba indul, később egyre nehezebb korrigálni és olyan szakirányba elindulni, ami tehetségéhez, intelligenciájához legjobban illeszkedik.

Pszichológusokból, munkapszichológusokból, tehetségfejlesztési egyetemi diplomával rendelkező gyakorló tanárokból álló munkaközösségünk segítséget kínál Önnek, egy a gyerek életkorához illeszkedő írásbeli felmérés formájában.
A felmérés tartalmaz intelligencia tesztet, személyiség tesztet továbbá tehetség és képesség fő komponenseinek értékelését.
A felmérésre tanórán kívül kerül sor, az iskola épületében. Majd egy hétre rá személyes konzultációs lehetőség nyílik, hogy munkatársainkkal elbeszélgessenek, tanácsot kapjanak, a gyerekeik pályaválasztását, képességeit érintő kérdésekben. Vagy postai úton kapják meg személyre szóló, összesített értékelést

A felmérésnek célja, hogy a lehető legmegfelelőbb pályát válasszon magának a diák, továbbá a magyarországi viszonylatokra honosított tesztek eredményei országos összehasonlíthatóságot tesznek lehetővé gyereke számára, mind személyiségpszichológiai oldalról, mind a képességek, intelligencia részéről.

Amennyiben a fentiek alapján úgy gondolja, hogy gyermeke jövőjével kapcsolatos döntésük meghozatalához jó hasznát veheti a felmérésnek, és elfogadja az ötezer (bruttó hatezer-kettőszázötven) forintos írásbeli, és nyolcezer (bruttó tízezer) forintos írásos és személyes konzultációs szakértői díjat (amit a felmérés előtt veszünk át) kérjük jelezze a gyermeke osztályfőnökének vagy figyelje a tájékoztatót a felmérés időpontjáról.


Jakab Hilda
Okleveles pszichológus
06203290533

Bai Katalin
Okleveles tehetségfejlesztő
06703679190
 
1 ] [ 10 ] [ 20 ] [ 24 ] [ 25 ] [ 26 ] [ 27 ] [ 28 ] [ 29 ] [ 30 ] Új hír írása