Hírek : iskolavezetés információi

kategóriákat mutat
1 ] [ 10 ] .. [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] [ 22 ] [ 23 ] [ 24 ] [ 25 ] [ 26 ] [ 27 ] [ 28 ] .. [ 30 ] [ 31 ] Új hír írása

iskolavezetés információi A nyári munkavállalással kapcsolatos jogszabályok 2012.06.14.

Tisztelt Szülők!

 

Közeledik a nyári szünet, amelyben sok diák vállal munkát hosszabb-rövidebb időre. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az itt mellékelt tájékoztató levélben összegyűjtötte a diákmunkával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Remélem, hogy ezek az információk Önöket is segítik az eligazodásban.

 

Bánky Judit igazgató


 
iskolavezetés információi A leendő ötödikesek szülői értekezlete 2012.06.05.

Tisztelt Szülők! 

A leendő ötödikesek szülői értekezlete az iskola ebédlőjében 2012. június 6-án, szerdán 18 órakor kezdődik.

Kérjük, hogy jöjjenek el erre a megbeszélésre, ahol a beiratkozással kapcsolatos teendőkről adunk részletes tájékoztatást.

Üdvözlettel: Szabóné Moncz Éva igazgatóhelyettes


 
iskolavezetés információi Tájékoztató a kerület iskoláiban tanuló gyerekek nyári napközis foglalkoztatásáról 2012.05.29.

Tisztelt Szülők! 

 

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata idén is megszervezi a kerületi gyerekek nyári felügyeletét biztosító, programokban gazdag napközis foglalkoztatását.

 

Itt letölthető a részletes tájékoztató, valamint a részvételhez szükséges jelentkezési lap és egészségügyi nyilatkozat.

 

Felhívom a szülők figyelmét arra, hogy a kempelenes diákoknak a foglalkozás díját iskolánkban kell befizetniük június 4-én (pótbefizetés június 11-én lehetséges).

 

Üdvözlettel: Bánky Judit igazgató


 
iskolavezetés információi Országos kompetenciamérés 2012.05.22.

Tisztelt Szülők!

 

 

 Tájékoztatom Önöket, hogy a hatodikosok, a nyolcadikosok és a tizedikesek május 30-án, szerdán országos kompetenciamérésben vesznek részt. A mérés nyolc órakor kezdődik, kérem ezért, hogy a gyerekek ezen a napon is pontosan érkezzenek (hiányozni csak orvos által igazolt betegség esetén lehet). Fontos, hogy mindenki hozzon magával tollat, számológépet, vonalzót és tízórait. Utóbbit azért, mert a tanulók a mérés szüneteiben sem mehetnek le a büfébe.

A mérés során négyszer 45 percben matematikai, olvasási és szövegértési képességeket fognak vizsgálni, a teszteket központilag fogják javítani. A mérést követően tanítási órák már nem lehetnek, ezért ebéd után a tanulók hazamehetnek.

A mérés napján a tanulók saját nevükre szóló „Névkártyát” kapnak, ezen szerepel majd az egyéni azonosítójuk. Kérem Önöket, hogy a Névkártyákat otthon őrizzék meg, mert gyermekük egyéni teljesítményét a http://www.kir.hu/okmfit honlapon 2013. február 28-ától csak ennek a segítségével tudják majd a Tanulói jelentés menüpont alatt megnézni.

Szerdán egy Tanulói kérdőívet is haza fogunk küldeni. Kérem, hogy ezt otthon együtt töltsék ki, és csütörtökön küldjék vissza. A kérdőív kitöltése önkéntes, a kérdőív lezárt borítékban is visszaküldhető, az iskola ezeket nem nézi meg (ha esetleg a füzetet nem töltik ki, az üres kérdőívet akkor is kérjük vissza).

A felmérés után az érdeklődő szülők a felmérés feladatait az iskolában megtekinthetik. 

 

Budapest, 2012. május 22. 

 

Üdvözlettel: Bánky Judit igazgató 


 
iskolavezetés információi Bonni cserekapcsolat 2012.04.18.

Az 1993 óta tartó bonni cserekapcsolat keretében kedden este megérkeztek a bonni tanárok és diákok.

A 16 diákot 8.b-s és 9.b-s diákok családjai látják vendégül. A programot Sisak Andrásné és Pozsonyi Gabriella tanárnők szervezik. A német csoport hétfőn utazik haza.


 
iskolavezetés információi A munkaszüneti nap rendje 2012.04.11.
Tájékoztatjuk a tisztelt szülőket arról, hogy iskolánkban 2012. április 21-én, szombaton nem lesz tanítás, mert ezt a munkanapot 2012. február 18-án, szombaton már ledolgoztuk.
 
iskolavezetés információi Szülői fogadóórák 2012.04.11.

A tavaszi esti fogadóórák 2012. április 16-án és 17-én lesznek. A tanárok beosztása itt olvasható.

 

Békefi Gábor


 
iskolavezetés információi A Magyar Köztársaság Jó tanulója - Jó sportolója 2012.04.02.

„A Magyar Köztársaság Jó tanulója –Jó sportolója 2011” pályázat keretében az országban legkiemelkedőbb tanulmányi és sport teljesítményt nyújtó diákokat Dr. Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Miniszter elismerésben részesítette.

 

Iskolánkból két tanuló kapta meg eredményei alapján a legmagasabb miniszteri elismerést:

  • a III. korcsoportban Török Eszter (6.a) úszó,
  • az V. korcsoportban Szalai Szonja (11.a) vívó.
 

A díjazottak névsora és a pontszámok alapján kialakított rangsor a www.nefmi.gov.hu honlapon is olvasható.


Török Eszter Szalai Szonja
 
iskolavezetés információi Dr. Szász Erzsébet az "Év pedagógusa" 2012.04.02.

 

Március 13-án, a Záborszky Nándor-teremben megtartott ünnepi képviselő-testületi ülésen Szabolcs Attila polgármester, Németh Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Szántó János jegyző és dr. Répás Judit aljegyző adta át idén a XXII. kerület által alapított díjakat és kitüntetéseket. 

 

A díjazottak között volt iskolánk tanára, Dr. Szász Erzsébet, aki szakmai munkája elismeréseként megkapta az „Év pedagógusa” címet, a Mihalik Sándor-emlékplakettet. 

 

„Dr. Szász Erzsébet a tantestület meghatározó tagja, a gimnázium történelem munkaközösségének vezetője. 1993 óta tanít az iskolában, fiatal pályakezdőként együtt dolgozhatott régi tanárával, Száray Miklóssal, a történelem tantárgy helyi programjának kialakításában. Ennek a munkának az eredményeként született meg az egyik országosan elismert történelem tankönyvcsalád, melynek társszerzője. Önálló munkája a 2005-ben megjelent „Magyarország képes történelmi atlasza”. Szakmai továbbképzések rendszeres résztvevője, tudását folyamatosan gyarapítja. Doktori kutatási területe az újgörög történelem napóleoni háborúk korára eső időszaka. A görög nemzetfejlődés vizsgálatával kapcsolatban több publikációja is megjelent. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek több mint egy évtizede vezetőtanára, emellett évek óta a történelem OKTV-bizottság tagja. Régóta foglalkozik kutató diákokkal, tanítványaival többek között a XXII. kerület helytörténetét is kutatta. A Klauzál Gábor Társaság által évenként megrendezésre kerülő iskolai vetélkedőn, az általa felkészített diákok rendre nagyon szép eredménnyel szerepelnek.” (www.bp22.hu)

 


 
iskolavezetés információi Az április 4-iki, szerdai nap munkarendje 2012.03.29.
Az április 4-iki, szerdai nap munkarendje 

Az éves munkarendünk szerint április 4-ike, szerda tanítás nélküli munkanap. Ezen a napon lesz az estig tartó 5labdafesztivál.

 

A meccsek beosztása alapján a diákok programja ezen a napon a következő:

  • az 5.-8. évfolyamosok 8 órától 13 óráig lesznek az iskolában (akik márciusban a menzán ebédeltek, azoknak erre a napra is rendelünk ebédet, ezt később kell kifizetni),
  • a 9.-12. évfolyamosoknak akkor kell itt lenniük, amikor a mérkőzéseik zajlanak, illetve amikor a programokon segítő feladatot vállaltak (nekik nem rendeltünk ebédet).
 

A programot szervező diákok is kérik, hogy a felsőbb évfolyamosok is minél többen jöjjenek szurkolni a nap folyamán.

 

A beosztás részleteit a napokban teszik közzé a szervezők az iskolában.


 
1 ] [ 10 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] [ 22 ] [ 23 ] [ 24 ] [ 25 ] [ 26 ] [ 27 ] [ 28 ] [ 30 ] [ 31 ] Új hír írása