Hírek : iskolavezetés információi

kategóriákat mutat
1 ] [ 10 ] .. [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] [ 22 ] [ 23 ] [ 24 ] [ 25 ] .. [ 30 ] [ 31 ] Új hír írása

iskolavezetés információi Tehetségfejlesztő nyári táborok 2013.04.22.

Tisztelt Szülők!

 

Iskolánk a tavalyi év óta tagja a Tehetségpontok hálózatának. Szeretnénk felhívni az Önök figyelmét a Tehetséghidak Program keretében szervezett alábbi nyári táborozási lehetőségekre.

 

"Örömmel tájékoztatom arról, hogy a Tehetséghidak Program keretében több tehetségterületen is szervezünk intenzív szünidei tehetségfejlesztő programokat (táborokat). A 2013. június 22. és 2013. augusztus 15. között megrendezendő tehetségfejlesztő programjainkra várjuk tehetséges fiatalok jelentkezését. Nyári programjaink a résztvevők számára ingyenesek, a táborok maximális létszáma a helyszín befogadóképessége miatt kötött, de táboronként változó. Kérjük, figyelmesen olvassák el felhívásainkat, mert a jelentkezés feltételrendszere és határideje, valamint a részvételi lehetőség odaítélésével kapcsolatos bírálat szempontjai táboronként különbözőek. A jelentkezési határidőig beérkezett jelentkezések (pályaművek) alapján a Tehetséghidak Program által felkért bíráló bizottság dönt arról, hogy kik vehetnek részt a Tehetséghidak Program intenzív szünidei fejlesztő programjain.

A meghirdetett táborokról a
http://tehetseghidak.hu/taborok oldalon tájékozódhat. Az egyes táborokra vonatkozó felhívások a tábor nevére kattintva érhetők el. Jelentkezni az online jelentkezési űrlap kitöltésével lehet."

 

Bánky Judit igazgató


 
iskolavezetés információi Szülői fogadóóra 2013.04.10.

Az április 15-ei (hétfői) és 16-ai (keddi) esti szülői fogadóórák beosztása itt található.


 
iskolavezetés információi A könyvtári állomány gyarapítása a TINTA Könyvkiadó pályázatával 2013.03.21.

A TINTA Könyvkiadó által kiírt Lőrincze Lajos III. iskolai könyvtárpályázat keretében az alábbi könyveket szerezhettük be 50%-os kedvezménnyel:

Nyelvi játékaink nagykönyve,

Magyar ellentétszótár,

A mi nyelvünk,

Állatnevek enciklopédiája,

Régi szavak szótára,

Tájszavak,

Családnevek enciklopédiája.

Örülünk neki, a pályázat segítségével a könyvtár szótári állományát korszerű, a MTA által is kiválónak minősített szótárakkal bővíthettük.


 
iskolavezetés információi Kerületi "Jó tanuló, jó sportoló" díj 2013.03.21.

A március 15-e tiszteletére rendezett kerületi ünnepi közgyűlésen Kulcsár Panka 6.a osztályos tanulónk kiváló tanulmányi eredménye és kimagasló sporttevékenysége elismeréseként „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetésben részesült.

Panka tehetséges és nagyon fegyelmezett diák, akinek kitartása nem csak a sportban, hanem a tanulás terén is megmutatkozik. A folyamatos edzés- és versenyterhelés mellett a tanulmányi eredménye eddig mindig kitűnő volt. Osztálytársai nagyon szeretik, közösségének vidám, segítőkész tagja.

Évek óta rendszeresen vesz részt országos és nemzetközi atlétikai versenyeken. Ahol indul, rendszerint első helyezést ér el, elsősorban rövidtávfutásban és távolugrásban.

Már ötödikes korában országos bajnok lett Tatán az Országos Diákolimpia döntőjében a 60 m-es síkfutásból, távolugrásból és kislabdahajításból álló többpróbán.

2012 tavaszán kijutott a dortmundi atlétikai versenyre, ahol a Nemzetközi Gyermek és Serdülő Városok Közötti Viadalon a 4x100 m-es futásban második, az 50 m-es síkfutásban és a távolugrásban pedig első lett.

Nyáron a debreceni Nemzetközi Gyerekversenyen már 3 atlétikai számban – a távolugrás mellett a 60 m-es és 300m-es síkfutásban is - 1. helyezést ért el.

Ősszel Varsóban a Nemzetközi Gyermek Atlétikai versenyen 300 m-en lett aranyérmes.

 

Kívánunk neki további szép sikereket és jó tanulást.


 
iskolavezetés információi A MediGo Alapítvány szervezésében lezajlott "Életpálya nap" 2013.03.21.

2013. március 20-án a 11. évfolyamosok számára a MediGo Alapítvány Életpálya napot tartott.

 

A rendezvényt Hernádi Boldizsár, az alapítvány munkatársa nyitotta meg. Ezt Dara Péternek, a DEVISE Hungary munkatársának az előadása követte a kitűzhető célokról és álmokról. A személyes életút bemutatásán keresztül a diákok praktikus tanácsokat kaptak.  A programot interaktív játék zárta.

 

Köszönjük a MediaGo alapítvány munkatársának, Hernádi Boldizsárnak, hogy a 9. évfolyamosoknak is tájékoztatást adott az önkéntes munka fontosságáról, az önkéntes munkavégzés lehetőségeiről. A diákok kis tájékoztató füzetet is kaptak.

A program résztvevői voltak még: Márkus Anna, Mester Péter, Tollas Attila.

 


 
iskolavezetés információi Az iskolai alapítvány támogatása az 1%-os adóval 2013.02.18.

Tisztelt Szülők!

Az elkövetkező időszakban is szeretnénk az iskolai alapítvány segítségével a diákok idegen nyelvi és informatikai képzését és az iskolai szabadidős rendezvényeket (5labdafesztivál, Kempelen-nap stb.) támogatni, a könyvtár fejlesztését segíteni, emellett a kiemelkedően teljesítő diákok munkáját Kempelen-díjjal jutalmazni.

Kérjük ezért, hogy amennyiben módjukban áll, személyesen vagy cégeiken keresztül 1%-os befizetéseikkel támogassák a Budafoki Nyolc Évfolyamos Oktatásért Alapítványt.

A kedvezményezett adószáma: 18230941-1-43

 

Budapest, 2013. február 18.

 

 

Köszönettel:

Bánky Judit

   igazgató

 


 
iskolavezetés információi Alapítványi bál 2013.02.15.

 

Köszönjük mindazok támogatását, akik idén is személyes részvétellel vagy támogatói jeggyel segíteni tudták az iskolai alapítvány által rendezett szülői bált.

Diákok és tanárok hetek óta tartó lelkes munkájának köszönhetően több mint kétszáz diák fellépésével és színpadi háttérmunkájával most is nagyszabású előadás nézői lehettek mindazok, akik szombaton eljöttek velünk ünnepelni a Klauzál Házba.  A rendezvény fő szervezői, a legtöbb műsorszám betanítói Asboltné Czapári Beáta, Görög Zsófia és Végh Patrícia tanárnők voltak. Reméljük, hogy az alkotók, szervezők munkájának köszönhetően mindannyian jól érezték magukat ezen a szép estén. A bálon készült képeket itt tekinthetik meg.

Külön köszönjük a szülőkből alakult, most már évek óta együtt dolgozó lelkes szervezőbizottságnak az előkészületekben és a rendezvény lebonyolításában nyújtott segítséget. Köszönjük az adományozók felajánlásait is, akik finom italokkal, süteményekkel és tombolával járultak hozzá a műsort követő bál kellemes hangulatához.

Az alapítványi kuratórium a program teljes bevételét a gyerekeknek szervezett szabadidős programok támogatására fordítja (pl. fejlesztő szakkörökre, versenyek nevezési díjára, színházlátogatásokra, múzeumi foglakozásokra, kirándulásokra, hazai és külföldi táborozásokra, utazásokra).

 

 

Bánky Judit

  igazgató

 


 
iskolavezetés információi Jelentkezési lapok a kisfelvételi vizsgához 2013.01.29.

Tájékoztatjuk a tisztelt szülőket arról, hogy már letölthetők a kisfelvételi vizsgához kapcsolódó jelentkezési lapok.

A "Tanulói adatlap"-ot Győrbe kell küldeni, a "Jelentkezési lap"-ot nálunk kell leadni.

Kérjük, hogy a Jelentkezési laphoz mellékeljék gyermekük utolsó félévi és év végi bizonyítványának másolatát.

A lapok beküldési határideje: 2013. február 15.

Bánky Judit igazgató


 
iskolavezetés információi Alapítványi bál 2013.01.25.

Tisztelt Szülők!

 

Az Iskolaszék szülői oldalának kezdeményezésére 2013. február 9-én ismét szülői bált tartunk.

Az elmúlt évek báljai nemcsak azért voltak sikeresek, mert kellemes estéket tölthettünk el együtt, hanem azért is, mert a befolyt támogatásokból az alapítvány forrásait jelentősen tudtuk gyarapítani.

A korábbi hagyományokat és célkitűzéseket továbbra is szeretnénk megtartani. Az est a diákok által adott műsorral kezdődik, ezt a szülők és tanárok számára is kötetlen beszélgetést biztosító bál követi.

A rendezvényre háromféle jegy vásárolható: támogatói jegy, a műsorra szóló jegy, a műsorra és a szülői bálra szóló jegy. A jegyek Békefi Gábor tanár úrnál már megvásárolhatók.

A szervezők szívesen fogadnak egyéb felajánlásokat is (pl. tombolatárgyakat). 

 

Budapest, 2013. január 25.  

 


 
iskolavezetés információi "Szertelenül" - drogprevenciós foglalkozás 2013.01.23.

A 9. évfolyam tanulói 2013. január 24-én, csütörtökön 14 órától drogprevenciós foglalkozáson vesznek részt a Klauzál Házban. A „Szertelenül” című prevenciós foglalkozást az ismert toxikológus, dr. Zacher Gábor főorvos tartja.


 
1 ] [ 10 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] [ 22 ] [ 23 ] [ 24 ] [ 25 ] [ 30 ] [ 31 ] Új hír írása