Hírek : iskolavezetés információi

kategóriákat mutat
1 ] [ 10 ] .. [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] [ 22 ] [ 23 ] [ 24 ] .. [ 30 ] Új hír írása

iskolavezetés információi Mathias Corvinus Collégium 2013.05.30.

Wittmann Zsolt, a Mathias Corvinus Collegium képviselője előadást tartott az érdeklődő 9. és 10. évfolyamos diákoknak az MCC tehetséges középiskolásoknak szóló ingyenes társadalomtudományi programjáról. A 2013/14-es tanévre való jelentkezés feltételei a www.mcc.hu oldalon olvashatók.


 
iskolavezetés információi Szülői értekezlet a leendő ötödikesek szülei számára 2013.05.30.

2013. június 5-én, szerdán 18 órától szülői értekezletet tartunk a leendő ötödikesek szülei számára a gimnázium ebédlőjében.

Ekkor adunk tájékoztatást az iskolaváltással kapcsolatos teendőkről, az iskola szokásrendjéről, a tanév eleji feladatokról, a szükséges taneszközökről, a tankönyv-támogatás rendszeréről, az ebédbefizetés módjáról stb.

 

A beiratkozás 2013. június 26-án, szerdán 9-12 óráig lesz.


 
iskolavezetés információi Érettségi dolgozatok, a betekintés napja 2013.05.30.

A középszintű és emelt szintű írásbeli érettségi dolgozatokat a 12. évfolyam diákjai 2013. június 4-én 8 órától 16 óráig nézhetik meg.


 
iskolavezetés információi Az iskolai alapítvány támogatása az 1%-os adóval 2013.05.07.

 

Tisztelt Szülők!

Az elkövetkező időszakban is szeretnénk az iskolai alapítvány segítségével a diákok idegen nyelvi és informatikai képzését és az iskolai szabadidős rendezvényeket (pl. 5labdafesztivál, Kempelen-nap, szakmai nap, színházlátogatások, táborok stb.) támogatni, a könyvtár fejlesztését segíteni, emellett a kiemelkedően teljesítő diákok munkáját Kempelen-díjjal jutalmazni.

Kérjük ezért, hogy amennyiben módjukban áll, személyesen vagy cégeiken keresztül 1%-os befizetéseikkel támogassák a Budafoki Nyolc Évfolyamos Oktatásért Alapítványt.

A kedvezményezett adószáma: 18230941-1-43

 

Budapest, 2013. május 7.

 

 

Köszönettel:

Bánky Judit

   igazgató


 
iskolavezetés információi Ballagási meghívó 2013.04.30.

 

Milyen szép, ha minden tengerhez, mely ránk vár,

van egy folyó a számunkra."

(Alessandro Baricco)

 

Iskolánk végzős diákjainak ballagása 2013. május 3-án, pénteken 17 órakor kezdődik az iskola épületében. Ünnepségünkre szeretettel várjuk a ballagók hozzátartozóit és barátait.


 
iskolavezetés információi Megérkezett a leendő ötödikesek felvételi vizsgájának az eredménye 2013.04.23.

A nyolc évfolyamos iskolák által beküldött jegyzékek alapján a Felvételi Központ egyeztette a kisfelvételi vizsgákkal kapcsolatos eredményeket. Ennek alapján a KIR megküldte az iskoláknak a végleges felvételi jegyzéket, ezzel a 2013/14-es tanévre szóló beiskolázás folyamata lezárult.

 

A KIR-ből kapott összesítés alapján még a mai napon postázzuk mindenkinek a felvételi eredményét. Kérjük, hogy amennyiben levelünket április 29-éig, hétfőig nem kapják meg, ezt iskolánknak jelezzék.

 

A javító és vizsgáztató tanárok nevében is gratulálok a gyerekek szép írásbeli és szóbeli teljesítményeihez!

 

Bánky Judit igazgató


 
iskolavezetés információi Tehetségfejlesztő nyári táborok 2013.04.22.

Tisztelt Szülők!

 

Iskolánk a tavalyi év óta tagja a Tehetségpontok hálózatának. Szeretnénk felhívni az Önök figyelmét a Tehetséghidak Program keretében szervezett alábbi nyári táborozási lehetőségekre.

 

"Örömmel tájékoztatom arról, hogy a Tehetséghidak Program keretében több tehetségterületen is szervezünk intenzív szünidei tehetségfejlesztő programokat (táborokat). A 2013. június 22. és 2013. augusztus 15. között megrendezendő tehetségfejlesztő programjainkra várjuk tehetséges fiatalok jelentkezését. Nyári programjaink a résztvevők számára ingyenesek, a táborok maximális létszáma a helyszín befogadóképessége miatt kötött, de táboronként változó. Kérjük, figyelmesen olvassák el felhívásainkat, mert a jelentkezés feltételrendszere és határideje, valamint a részvételi lehetőség odaítélésével kapcsolatos bírálat szempontjai táboronként különbözőek. A jelentkezési határidőig beérkezett jelentkezések (pályaművek) alapján a Tehetséghidak Program által felkért bíráló bizottság dönt arról, hogy kik vehetnek részt a Tehetséghidak Program intenzív szünidei fejlesztő programjain.

A meghirdetett táborokról a
http://tehetseghidak.hu/taborok oldalon tájékozódhat. Az egyes táborokra vonatkozó felhívások a tábor nevére kattintva érhetők el. Jelentkezni az online jelentkezési űrlap kitöltésével lehet."

 

Bánky Judit igazgató


 
iskolavezetés információi Szülői fogadóóra 2013.04.10.

Az április 15-ei (hétfői) és 16-ai (keddi) esti szülői fogadóórák beosztása itt található.


 
iskolavezetés információi A könyvtári állomány gyarapítása a TINTA Könyvkiadó pályázatával 2013.03.21.

A TINTA Könyvkiadó által kiírt Lőrincze Lajos III. iskolai könyvtárpályázat keretében az alábbi könyveket szerezhettük be 50%-os kedvezménnyel:

Nyelvi játékaink nagykönyve,

Magyar ellentétszótár,

A mi nyelvünk,

Állatnevek enciklopédiája,

Régi szavak szótára,

Tájszavak,

Családnevek enciklopédiája.

Örülünk neki, a pályázat segítségével a könyvtár szótári állományát korszerű, a MTA által is kiválónak minősített szótárakkal bővíthettük.


 
iskolavezetés információi Kerületi "Jó tanuló, jó sportoló" díj 2013.03.21.

A március 15-e tiszteletére rendezett kerületi ünnepi közgyűlésen Kulcsár Panka 6.a osztályos tanulónk kiváló tanulmányi eredménye és kimagasló sporttevékenysége elismeréseként „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetésben részesült.

Panka tehetséges és nagyon fegyelmezett diák, akinek kitartása nem csak a sportban, hanem a tanulás terén is megmutatkozik. A folyamatos edzés- és versenyterhelés mellett a tanulmányi eredménye eddig mindig kitűnő volt. Osztálytársai nagyon szeretik, közösségének vidám, segítőkész tagja.

Évek óta rendszeresen vesz részt országos és nemzetközi atlétikai versenyeken. Ahol indul, rendszerint első helyezést ér el, elsősorban rövidtávfutásban és távolugrásban.

Már ötödikes korában országos bajnok lett Tatán az Országos Diákolimpia döntőjében a 60 m-es síkfutásból, távolugrásból és kislabdahajításból álló többpróbán.

2012 tavaszán kijutott a dortmundi atlétikai versenyre, ahol a Nemzetközi Gyermek és Serdülő Városok Közötti Viadalon a 4x100 m-es futásban második, az 50 m-es síkfutásban és a távolugrásban pedig első lett.

Nyáron a debreceni Nemzetközi Gyerekversenyen már 3 atlétikai számban – a távolugrás mellett a 60 m-es és 300m-es síkfutásban is - 1. helyezést ért el.

Ősszel Varsóban a Nemzetközi Gyermek Atlétikai versenyen 300 m-en lett aranyérmes.

 

Kívánunk neki további szép sikereket és jó tanulást.


 
1 ] [ 10 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] [ 22 ] [ 23 ] [ 24 ] [ 30 ] Új hír írása