Hírek : iskolavezetés információi

kategóriákat mutat
1 ] [ 10 ] .. [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] [ 22 ] .. [ 30 ] [ 31 ] Új hír írása

iskolavezetés információi Alapítványi bál 2014.02.13.

Tisztelt Szülők!

 

Az Iskolaszék szülői oldalának kezdeményezésére 2014. március 1-jén (szombaton) ismét szülői bált tartunk.

Az elmúlt évek báljai nemcsak azért voltak sikeresek, mert kellemes estéket tölthettünk el együtt, hanem azért is, mert a befolyt támogatásokból az alapítvány forrásait jelentősen tudtuk gyarapítani.

A korábbi hagyományokat és célkitűzéseket továbbra is szeretnénk megtartani. Az est a diákok által adott műsorral kezdődik, ezt a szülők és tanárok számára is kötetlen beszélgetést biztosító bál követi.

A rendezvényre háromféle jegy vásárolható: támogatói jegy, a műsorra szóló jegy, a műsorra és a szülői bálra szóló jegy. A jegyek Békefi Gábor tanár úrnál már megvásárolhatók.

A szervezők szívesen fogadnak egyéb felajánlásokat is (pl. tombolatárgyakat). 

 

Budapest, 2014. február 13.  


 
iskolavezetés információi Szülői értekezletek 2014.01.15.

Tisztelt Szülők!

 

2014. január 27-én, hétfőn 18 órakor kezdődnek az 5.-11. évfolyamos osztályok szülői értekezletei (kivéve a 10.b). A 11. évfolyam szülői értekezletét összevontan kezdjük 18 órakor az ebédlőben.

 

Közeleg az alapítványi bál, ezért a programmal kapcsolatban hétfőn 17 órától (a szülői értekezletek előtt) az iskola ebédlőjében megbeszélés lesz. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is szeretnénk a bál szervezésében, megrendezésében a szülők közreműködését kérni, ezért a megbeszélésre szeretettel várjuk az osztályok képviselőit és mindazokat, akik segíteni tudnak.

 

A 12.a és 12.b osztály összevont szülői értekezlete másnap, január 28-án, kedden 18 órakor kezdődik az ebédlőben. A 10.b osztály értekezlete is kedden lesz.

 

Bánky Judit igazgató


 
iskolavezetés információi DSD-II. vizsga 2014.01.06.

2012 májusában elhatároztuk, hogy a német nyelv tanulásának lehetőségét iskolánkban a DSD-II. programmal bővítjük.  

A projektalapú DSD-vizsgarendszer központja Kölnben működik. A hozzá kapcsolódó nemzetközi nyelvtanulási programot jelentős mértékben Németország finanszírozza, a programban is csak a megadott feltételeket teljesítő iskolák vehetnek részt. A szigorú követelmények miatt Magyarországon eddig főleg nemzetiségi és kéttannyelvű gimnáziumok tudtak ehhez a programhoz csatlakozni.  

A munka előkészítéseként 2012 nyarán Lauthné Url Csilla tanárnő elkészítette a német kerettanterv adaptációját, összefogta a minősítő eljárással kapcsolatos feladatokat. Az anyanyelvi lektorokkal együtt azóta is ő tanítja az első két csoportot. 

A program keretében most vizsgázott a 12. b osztályból szerveződött első, 14 fős csoport. Ők a rendes érettségi vizsga évében térítésmentesen szerezhetnek középfokú B2 vagy felsőfokú C1 típusú nyelvvizsgát. A decemberi írásbeli vizsga után a tanulók a szóbeli vizsgát 2014. január 4-én tették le, a bizottság elnöke Dieter Uesseler, a németországi program külföldi iskoláinak koordinátora volt. 

A szép, tartalmas szóbeli teljesítmények után bízunk benne, hogy a vizsgázók közül sokan kaphatják meg a felsőfokú nyelvvizsgát. Az eredmények Németországból várhatóan márciusban érkeznek meg.


 
iskolavezetés információi Boldog karácsonyt 2013.12.19.
 
Áldott ünnepeket és boldog új évet kívánok a gimnázium egész közösségének - a diákoknak, a szülőknek, a tanároknak és valamennyi dolgozónknak - ezzel a kis összeállítással!
 
Bánky Judit
igazgató

 
iskolavezetés információi Vendégünk volt Prőhle Gergely, az EU kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes külügyi államtitkára 2013.12.16.

2013. december 11-én Prőhle Gergely helyettes államtitkár rendhagyó történelemórát tartott a pályaválasztás előtt álló 12. évfolyamosoknak. A beszélgetésen nemcsak a szomszédos országokkal kapcsolatos gazdasági és külpolitikai kapcsolataink kerültek szóba, hanem azok a meghatározó emberi kapcsolatok és megtanulható ismeretek is, amelyek vendégünk szerint leginkább segítették őt egy boldog és sikeres élet megvalósításában. Így került szóba a család és a baráti kötelékek fontossága, az irodalom, az idegen nyelvek, az utazás és a zene szeretete.

 

Prőhle Gergely korábban a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztérium államtitkára volt, majd Németországban és Svájban is nagykövetként dolgozott.  1988-tól folyamatosan publikál az elektronikus és írott sajtóban, emellett szerkesztőként is dolgozik. Tanít az ELTE Bölcsészettudományi Karának Idegen Nyelvi Lektorátusán. 2006-tól a Magyar Evangélikus egyház országos felügyelője.


 
iskolavezetés információi Jelentkezés a központi írásbeli felvételi vizsgára 2013.12.09.

December 4-én bemutató órákkal egybekötött nyílt napot tartottunk. Köszönjük, hogy olyan sokan (szülők, negyedikes kisdiákok) megtiszteltek minket az érdeklődésükkel.

 

Felhívjuk a tisztelt szülők figyelmét arra, hogy az írásbeli vizsgára 2013. december 10-éig lehet nálunk jelentkezni a „Tanulói jelentkezési lap” benyújtásával.

 

Az írásbeli vizsga 2014. január 18-án 10 órakor kezdődik a gimnázium épületében. Erről már külön értesítést nem küldünk.

A beiskolázással kapcsolatos minden fontos információ a Felvételi menüpontban is olvasható.


 
iskolavezetés információi Nyílt nap 2013.11.28.

 

A hozzánk felvételizni készülő negyedikes diákok szüleinek 2013. november 18-án igazgatói tájékoztatót tartottunk.

 

2013. december 4-én, szerdán 9 órától ismételten tájékoztatót és bemutató órákkal egybekötött nyílt napot szervezünk. A program kb. 12 óráig tart a gimnázium épületében. Szeretettel várjuk erre a programra is az érdeklődő szülőket és a gyerekeket.

 

A beiskolázással kapcsolatos minden fontos információ a Felvételi menüpontban is olvasható.

 

Felhívjuk a tisztelt szülők figyelmét arra, hogy az írásbeli vizsgára 2013. december 10-éig lehet nálunk jelentkezni a „Tanulói jelentkezési lap” benyújtásával.

 


 
iskolavezetés információi Esti fogadóóra 2013.11.18.

A hétfői és keddi esti fogadóórán betegség miatt nem lesznek a következő tanárok: Végh Patrícia, Nagy Emese és Juhász Gergely.

Kérjük a szülőket, hogy őket majd egy későbbi egyeztetett időpontban keressék fel.

Megértésüket köszönjük, Bánky Judit igazgató


 
iskolavezetés információi Felvételi tájékoztató a leendő ötödikesek szülei számára 2013.11.14.

Meghívó a Kempelen Farkas Gimnázium felvételi tájékoztatójára

 

Sok szeretettel várjuk a negyedik osztályos diákok szüleit 2013. november 18-án, hétfőn a gimnázium épületében 18 órakor kezdődő felvételi tájékoztatóra. A megbeszélésen részletes tájékoztatást adunk nyolc évfolyamos gimnáziumunk programjáról, a felvételi eljárás folyamatáról, az ezzel kapcsolatos fontos határidőkről, szülői feladatokról. A bemutatóórákkal egybekötött nyílt napunk 2013. december 4-én, szerdán 9 órától lesz.

Ezúton hívjuk fel a felsőbb évfolyamos, elsősorban a pályaválasztás előtt álló, jó képességű nyolcadikos diákok szüleinek figyelmét arra, hogy különbözeti vizsgával a gimnázium felsőbb évfolyamainak osztályaiba is veszünk fel diákokat. A különbözeti vizsgáról az iskola honlapján vagy a gimnázium titkárságán személyesen lehet érdeklődni

(www.kfg.hu; 1223 Budapest, Közgazdász u. 9-11.; T: 36-22-114).

 

Bánky Judit

   igazgató 
iskolavezetés információi Szülői fogadóóra 2013. november 18-19. 2013.11.13.

Tisztelt Szülők!

 

A november 18-iki (hétfői) és november 19-iki (keddi) esti fogadóórák beosztása itt olvasható.


 
1 ] [ 10 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] [ 22 ] [ 30 ] [ 31 ] Új hír írása