Hírek : iskolavezetés információi

kategóriákat mutat
1 ] [ 10 ] .. [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] .. [ 30 ] Új hír írása

iskolavezetés információi Ballagás 2014.04.25.

A Kempelen Farkas Gimnázium ballagási ünnepsége 2014. április 30-án, szerdán 17 órakor kezdődik.


 
iskolavezetés információi Intézményvezetői pályázat 2014.04.24.

Az Emberi Erőforrások Minisztere által a Budapest XXII. kerületi Kempelen Farkas Gimnázium intézményvezetői beosztására kiírt pályázatra a megadott határidőig egy pályázat érkezett be.

A Békefi Gábor által benyújtott vezetési program itt olvasható.


 
iskolavezetés információi Esti fogadóórák 2014.04.02.

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a tavaszi esti fogadóórák 2014. április 7-én, hétfőn és április 8-án, kedden lesznek 17 órától 19-óráig. 

Hétfőn a humán szakos, kedden a reál szakos tanárok várják Önöket. A tanárok pontos beosztását, az előzetes időponttól való esetleges eltérést hamarosan itt olvashatják.

 

Bánky Judit igazgató


 
iskolavezetés információi Alapítványi bál 2014.03.05.

Tisztelt Szülők!

 

Köszönjük mindazok támogatását, akik idén is támogatói jeggyel vagy személyes részvétellel segíteni tudták az iskolai alapítvány által rendezett szülői bált. Nagy örömünkre idén is nagyon sokan tudtak Önök közül eljönni a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban bemutatott műsorra, alapítványi bálra. Reméljük, hogy a szervező tanárok és a fellépő diákok munkájának köszönhetően mindannyian jól érezték magukat ezen a szép estén. A műsorról készült felvételt itt nézhetik meg.

Külön köszönjük a szülőkből alakult lelkes szervezőbizottságnak az előkészületekben és a rendezvény lebonyolításában nyújtott segítséget. Köszönjük az adományozók felajánlásait is, akik finom italokkal, süteményekkel és tombolával járultak hozzá a műsort követő bál kellemes hangulatához.

A program teljes bevétele az iskolai alapítvány forrásait növeli, ami a pályázati rendszer segítségével a diákok támogatásának lehetőségeit bővíti.

 

Budapest, 2014. március 5.

 

Bánky Judit

  igazgató

 


 
iskolavezetés információi Az iskolai alapítvány támogatása az 1%-os adóval 2014.02.20.

Tisztelt Szülők!

 

Az elkövetkező időszakban is szeretnénk az iskolai alapítvány segítségével a diákok idegen nyelvi és informatikai képzését és az iskolai szabadidős rendezvényeket (5labdafesztivál, Kempelen-nap stb.) támogatni, a könyvtár fejlesztését segíteni, emellett a kiemelkedően teljesítő diákok munkáját Kempelen-díjjal jutalmazni.

Kérjük ezért, hogy amennyiben módjukban áll, személyesen vagy cégeiken keresztül 1%-os befizetéseikkel támogassák a Budafoki Nyolc Évfolyamos Oktatásért Alapítványt.

A kedvezményezett adószáma: 18230941-1-43

 

Budapest, 2014. február 20.

 

 

Köszönettel:

Bánky Judit

   igazgató


 
iskolavezetés információi Kisfelvételi, szóbeli 2014.02.13.

A kisfelvételi keretében a szóbeli meghallgatásra 2014. február 21-én és 22-én kerül sor. A pontos beosztásról külön értesítést küldünk.

 

A felvételi során igyekszünk oldott légkört kialakítani. A felvételi beszélgetésen elsősorban nem tárgyi tudást, hanem olyan készségeket, képességeket mérünk, amelyek később nélkülözhetetlenek lesznek az eredményes tanuláshoz (például: hangos, értő olvasás, figyelemkoncentráció, logikus gondolkodás).


 
iskolavezetés információi Alapítványi bál 2014.02.13.

Tisztelt Szülők!

 

Az Iskolaszék szülői oldalának kezdeményezésére 2014. március 1-jén (szombaton) ismét szülői bált tartunk.

Az elmúlt évek báljai nemcsak azért voltak sikeresek, mert kellemes estéket tölthettünk el együtt, hanem azért is, mert a befolyt támogatásokból az alapítvány forrásait jelentősen tudtuk gyarapítani.

A korábbi hagyományokat és célkitűzéseket továbbra is szeretnénk megtartani. Az est a diákok által adott műsorral kezdődik, ezt a szülők és tanárok számára is kötetlen beszélgetést biztosító bál követi.

A rendezvényre háromféle jegy vásárolható: támogatói jegy, a műsorra szóló jegy, a műsorra és a szülői bálra szóló jegy. A jegyek Békefi Gábor tanár úrnál már megvásárolhatók.

A szervezők szívesen fogadnak egyéb felajánlásokat is (pl. tombolatárgyakat). 

 

Budapest, 2014. február 13.  


 
iskolavezetés információi Szülői értekezletek 2014.01.15.

Tisztelt Szülők!

 

2014. január 27-én, hétfőn 18 órakor kezdődnek az 5.-11. évfolyamos osztályok szülői értekezletei (kivéve a 10.b). A 11. évfolyam szülői értekezletét összevontan kezdjük 18 órakor az ebédlőben.

 

Közeleg az alapítványi bál, ezért a programmal kapcsolatban hétfőn 17 órától (a szülői értekezletek előtt) az iskola ebédlőjében megbeszélés lesz. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is szeretnénk a bál szervezésében, megrendezésében a szülők közreműködését kérni, ezért a megbeszélésre szeretettel várjuk az osztályok képviselőit és mindazokat, akik segíteni tudnak.

 

A 12.a és 12.b osztály összevont szülői értekezlete másnap, január 28-án, kedden 18 órakor kezdődik az ebédlőben. A 10.b osztály értekezlete is kedden lesz.

 

Bánky Judit igazgató


 
iskolavezetés információi DSD-II. vizsga 2014.01.06.

2012 májusában elhatároztuk, hogy a német nyelv tanulásának lehetőségét iskolánkban a DSD-II. programmal bővítjük.  

A projektalapú DSD-vizsgarendszer központja Kölnben működik. A hozzá kapcsolódó nemzetközi nyelvtanulási programot jelentős mértékben Németország finanszírozza, a programban is csak a megadott feltételeket teljesítő iskolák vehetnek részt. A szigorú követelmények miatt Magyarországon eddig főleg nemzetiségi és kéttannyelvű gimnáziumok tudtak ehhez a programhoz csatlakozni.  

A munka előkészítéseként 2012 nyarán Lauthné Url Csilla tanárnő elkészítette a német kerettanterv adaptációját, összefogta a minősítő eljárással kapcsolatos feladatokat. Az anyanyelvi lektorokkal együtt azóta is ő tanítja az első két csoportot. 

A program keretében most vizsgázott a 12. b osztályból szerveződött első, 14 fős csoport. Ők a rendes érettségi vizsga évében térítésmentesen szerezhetnek középfokú B2 vagy felsőfokú C1 típusú nyelvvizsgát. A decemberi írásbeli vizsga után a tanulók a szóbeli vizsgát 2014. január 4-én tették le, a bizottság elnöke Dieter Uesseler, a németországi program külföldi iskoláinak koordinátora volt. 

A szép, tartalmas szóbeli teljesítmények után bízunk benne, hogy a vizsgázók közül sokan kaphatják meg a felsőfokú nyelvvizsgát. Az eredmények Németországból várhatóan márciusban érkeznek meg.


 
iskolavezetés információi Boldog karácsonyt 2013.12.19.
 
Áldott ünnepeket és boldog új évet kívánok a gimnázium egész közösségének - a diákoknak, a szülőknek, a tanároknak és valamennyi dolgozónknak - ezzel a kis összeállítással!
 
Bánky Judit
igazgató

 
1 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] [ 30 ] Új hír írása