Hírek :

kategóriákat mutat
1 ] .. [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] Új hír írása

egyéb Az ELTE nyári természettudományos tábora 2012.06.18.
Az ELTE nyárra szervez egy természettudományos tábort, ahol az érdeklődőknek bemutatják az egyetem szakmai munkáját. A táborral elsősorban a középiskolások pályaválasztását szeretnék segíteni. A programot a most 10. és 11. évfolyamot végzettek figyelmébe ajánljuk, a részletek ezen a honlapon olvashatók: http://termtudtabor.eotvos.elte.hu/index.html
 
egyéb 100 legjobb magyar középiskola (kiadvány) 2012.01.12.

 

A középiskolák országos rangsorában a Kempelen Farkas Gimnázium a 13. lett !!!

 

A napokban jelent meg a 100 legjobb magyar középiskola című kiadvány, amely már az újságárusoknál is kapható.  Külön öröm számunkra, hogy az országos rangsor élmezőnyében nemcsak régi, nagy múltú középiskolák szerepelnek, hanem ott van a Kempelen Farkas Gimnázium is a 13. helyen. 

 

 

A rangsor kialakításánál a szakértőkből álló bizottság sokféle szempontot vett figyelembe, olyanokat, amikkel az iskolai munka hatékonyságát mérni szokták. Munkájukban objektivitásra törekedtek, ezért a legfontosabb adatokat az országos oktatási adatbázisból vették át. A rangsorolásnál a leghangsúlyosabbak a tanulmányi mutatók voltak: az országos kompetenciamérés eredménye (2010), a nyelvvizsgák száma, az érettségi vizsgákon elért eredmények, az országos versenyeredmények (OKTV), a továbbtanulási mutatók. Ezeket egy hosszabb, ötéves cikluson keresztül vizsgálták, ezért a kiadvány tendenciák megállapítására is alkalmas.

 

A tanulmányi mutatók mellett a fenntartók által is biztosított tanulási környezetet és szabadidős programokat is figyelembe vették (pl. az iskolai létesítményeket, a testvériskolai kapcsolatokat, a szakköri lehetőségeket stb.). Ezúton szeretnénk megköszönni az önkormányzat minket támogató, segítő munkáját, hiszen közös eredményünk ez a szép a siker.

 

Bánky Judit igazgató


 
egyéb Angliai utazás 2011.09.20.

Tisztelt Szülők!

 

Az angliai utazás iránt érdeklődő szülőknek az utazási iroda vezetője tájékoztatót tart október 4-én, kedden, 18:00-kor az ebédlőben. Az utazás ideje: 2012. április 8-16. Úti cél: Dél-Anglia és London. Utazás saját busszal, elhelyezés családoknál. A részletes programról a diákok angoltanárainál lehet érdeklődni.

Az angol munkaközösség tanárai


 
egyéb Ifjú atléták szép eredményei a Budapest Bajnokságon 2011.09.19.
2011. szeptember 17-én szombaton Dani Péter (6.B) 300 méteres síkfutásban 3. helyezett, Dani András (6.B) 1000 méteres gyaloglásban 1. helyezett, Kulcsár Panka (5.a) 60 méteres síkfutásban első helyezett lett a Budapest Bajnokságon. Gratulálunk!
 
egyéb Papírgyűjtés 2011.09.15.

Tisztelt Szülők, kedves Tanulók!

 

2011. november 7-11-ig papírgyűjtés lesz iskolánkban. Kérjük, hogy az otthon lemért és összekötözött papírokat az udvaron elhelyezett konténerbe rakják, a hozott mennyiséget pedig a portán regisztrálják. Az osztályok között idén is lesz verseny, a legtöbbet gyűjtők jutalomban részesülnek. A bevétellel idén is a diákönkormányzat gazdálkodhat.

 

Köszönjük!

DÖK


 
egyéb Nyári napközis foglalkoztatás 2011.05.27.

Tájékoztató a kerület iskoláiban tanuló gyermekek nyári napközis foglalkoztatásáról.


 
egyéb „Az év intézményvezetője” cím, Tóth József-díj 2011.05.09.

A kerületi hagyományoknak megfelelően minden évben március 15-e alkalmából adják át a kerületi önkormányzat által alapított kitüntetéseket, díjakat. A díjátadó ünnepségre idén március 10-én, a Záborszky Nándor-teremben került sor.

A díjazottak között volt iskolánk igazgatója, Bánky Judit igazgató asszony, aki „Az év intézményvezetője” címet, a Tóth József-díjat kapta. A díjat az ünnepi képviselő-testületi ülésen Szabolcs Attila polgármestertől vehette át.


 
egyéb Tájékoztató a gyermek- ifjusági balesetbiztosításról 2010.03.02.
A tájékoztató PDF formátumban itt letölthető
 
egyéb Challenge Olvasói Klub 2009.11.16.
Olvass velünk izgalmas történeteket, ismeretterjesztő kiadványokat angolul! Az iskolában újra indul az Olvasói Klub.Te válszthatod ki a neked megfelelő nyelvi szintet, könyvet.Ha szeretnél, az országismereti versenyenen is indulhatsz.Keresd a plakátjainkat és érdeklődj angoltanárodnál, vagy Schwarckopf Ágnes tanárnőnél!
 
egyéb Könyvtárfejlesztés 2009.09.08.
Sajnos a kötelező és ajánlott olvasmányokból nem tudunk a könyvtár számára 32 példányt beszerezni. Mégis jó lenne, ha diákjaink ezekhez az itteni könyvtárban is minél többen hozzá tudnának jutni. Ezért ha önöknek van otthon nélkülözhető példányuk az alábbi művekből, azt a diákok nevében köszönettel elfogadjuk. A felajánlásokból a könyvtárban egy külön egységet szeretnénk kialakítani.

Gorkij: Éjjeli menedékhely
Miller: Az ügynök halála
Bulgakov: A Mester és Margarita
Hemingway: Az öreg halász és a tenger
Camus: Közöny
Brecht: Kurázsi Mama és gyermekei
Örkény István: Egyperces novellák
Ottlik: Iskola a határon
Madách: Az ember tragédiája
Jókai: Az arany ember
Mikszáth: Tót atyafiak; A jó palócok
Mikszáth: Beszterce ostroma
Flaubert: Bovaryné
Balzac: Goriot apó
Stendhal: Vörös és fekete
Tolsztoj: Ivan Iljics halála
Dosztojevszij: Bűn és bűnhődés
Csehov: Sirály
Ibsen: Vadkacsa
Ibsen: Solness építőmester
Móricz: Rokonok
Móricz: Úri muri
Kosztolányi: Édes Anna
Karinthy: Így írtok ti
Defoe: Robonson Crusoe
Voltaire: Candide
Goethe: Faust
Schiller: Ármány és szerelem
Hugo: A párizsi Notre-Dame
Puskin: Anyegin
Vörösmarty: Csongor és Tünde
Katona: Bánk bán
Petőfi: Az apostol
Arany: Toldi
Arany: Toldi estéje
Arany: Balladák
Szophoklész: Antigoné
Szophoklész: Oidipusz király
Görög mítoszok
Gárdonyi: Az egri csillagok
Szabó Magda: Abigél
Kastner: Emil és a detektívek
Molnár: A Pál utcai fiúk
Köszönettel: a magyar munkaközösség

 
1 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] Új hír írása