Hírek :

kategóriákat mutat
1 ] .. [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] Új hír írása

egyéb Magyar Templeton Program 2015.10.05.

2015. szeptember 12-én, a MOM Kulturális Központban mutatkozott be a Magyar Templeton Program a hazai tehetséggondozó szakma képviselőinek. A Csermely Péter akadémikus kezdeményezése alapján elindított program a MATEHETSZ gondozásában valósul meg. A Magyar Templeton Program egy olyan egyedülálló kísérleti projekt, amelynek fő célja a magyar kivételes kognitív tehetségek fejlesztése és támogatása a 10-29 éves korosztályban.

A tehetséggondozó program beválogatásába 2015. szeptember 15. és október 20. között jelentkezhetnek az érdeklődő fiatalok az alábbiak szerint.

10-19 éves fiatalok számára a www.templetonprogram.hu oldalon egy, 4 különböző típusú feladatsorból álló teszt jelenti a beválogatás első szakaszát. A fiatalok a tesztet rövid regisztráció után érik el. A tesztek között megtalálható adaptív IQ teszt, adaptív szókincs teszt, munkamemória teszt, valamint egy problémamegoldást vizsgáló érdekes feladatsor. A tesztek kitöltése összesen kb. 60-90 percet vesz igénybe, a különböző típusú teszteket azonban nem kötelező egyszerre elvégezni. Az optimális eredmény elérése érdekében fontos a nyugodt, zavartalan körülmények megteremtése és a folyamatos internetkapcsolat biztosítása.

További Információk találhatók a tehetség.hu ilettve a Magyar Templeton Program honlapján.


 
egyéb Skóciai tanulmányi kirándulás 2015.09.30.

Október 6-án 18 órakor szülői tájékoztatót tartunk a májusi skóciai tanulmányi kirándulás iránt érdeklődőknek az ebédlőben.


 
egyéb Mobiltechnológiával támogatott tanítás és tanulás 2015.09.29.

A tavalyi tanév folyamán iskolánk részt vett az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. projektjében, mely során a mobiltelefonok oktatásban való felhasználásához kötődő tanórák keretében a diákok is megismerkedhettek új lehetőségekkel. Nyár végén megjelent a projektről készült kiadvány, amely letölthető innen. Hasznos segítséget nyújthat a diákok és a tanárok számára egyaránt.


 
egyéb Családi nap 2015.09.28.

Az ötödik évfolyam családi napot tartott szeptember 24-én. A vidám csapatjátékokban közösen vettek részt szülők, diákok. A program a Partnerség és hálózatosodás pályázat keretében megvalósított közösségi térben valósult meg.


 
egyéb Gólyatábor 2015.09.28.

 

 Az ötödik évfolyamosok 2015. szeptember 18-án és 19-én Csobánkán voltak gólyatáborban. Az ismerkedést segítő közös programokat nemcsak a kísérő tanárok és az iskolapszichológus - Tolnai Judit, Berei Zoltán, Schwarckopf Ágnes, Bakosné Novák Andrea és Nagy Viktória - segítette, hanem felsőbb évfolyamos diákok is.


 
egyéb Hétágra szóló természettudomány 2015.07.23.

 

A Tehetséges Kobakokért Alapítvány sikeresen pályázott iskolánkkal közösen a Hétágra szóló természettudományi programba. Így a tanév igazán színesen zárult 15 kiváló versenyeredményekkel rendelkező tanulónk számára a hetedik, nyolcadik évfolyamról, akik  részt vehettek fénytani kísérlet-sorozaton, robot programozáson, kémia show-n, földalatti földrajzórán. Megcsodálhatták, hogyan forog a bűvös kocka egy profi kezében, valamint jártak a Planetáriumban és a Tropicariumban, ahol a medencék „mögé” is bekukkanthattak. A kiválasztott diákok rátermettségüket a programzáró projektbemutatón ismét bebizonyították.

 

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a kiváló szervezésért és a gyerekekkel eltöltött időért Hervay Krisztinának és Hervay Tibornak az alapítvány részéről, a kísérő tanároknak, Nagy Emesének és Gajdosné Szabó Mártának, valamint a kapcsolattartásért Simonné Tatár Zitának.

A programról készült fényképek a Képtárban az egyebek között megtekinthetők.


 
egyéb Kosárlabda Nemzeti Junior Bajnokság 2015.04.21.

Mócsán Bálint (11. A) a hét  végén csapatával (MAFC) országos bajnoki címet szerzett, valamint az All Sar csapat tagja és a torna MVP játékosa lett.

 

http://www.utanpotlassport.hu/2015/04/21/azt-a-negyvennyolcat/

http://kosarsport.hu/hirek/46225/mafc_-_vasas_akademia_84-76


 
egyéb Nemzetközi kosárlabda torna 2015.04.21.

Várszegi Réka (7.a) a bécsi nemzetközi kosárlabda tornán az 1. helyezett csapat tagja volt.


 
egyéb A 11. évfolyam Pakson járt 2015.04.20.

A 11. évfolyam ellátogatott a paksi atomerőműbe 2015. április 14-én kedden, hogy a modern fizikára épülő technológiákat élőben is megtapasztalhassa. Köszönet a szervezőnek: Csébics Anikónak.


Csoportkép
 
egyéb Nemzetközi Atlétikai Torna 2015.03.13.

Kulcsár Panka nagyon szép eredményeket ért el Dortmundban a Nemzetközi Atlétikai Tornán.

Távolugrás: 1. helyezés

4x200 méteres váltó: 1. helyezés

300m futás: 1. helyezés

60m futás 2. helyezés

 

Gratulálunk a szép teljesítményhez!


 
1 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] Új hír írása